avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu constructorul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu constructorul

Buna seara. Problema este cu o firma de constructii cu care am un contract incheiat pentru construirea unui acoperis, in pret fiind inclus materialul si manopera. Lucrarea trebuia sa fie finalizata de ceva timp dar este inca la faza de inceput. Problema vine de la calitatea lucrarii care sa efectuat pana acum si materialul care vrea sa il foloseasca , care este din cel mai ieftin. Diriginta de santier a sesizat in procesele verbale de receptie partiala ,greseli majore care au ramas in asteptarea unui raspuns de la proiectant , sa vedem daca se poate repara ceva sau se demoleaza tot (este vorba de o centura pe care va sta acoperisul) .
Am anuntat constructorul ca nu mai dorim sa continuam cu ei din motivele mentionate, intarzierea lucrarilor, calitatea materialelor si greselile facute. Imediat ce i-am comunicat,ne-a anuntat ca vin sa ia materialele care sunt in curtea noastra si schela . Nu vrem sa ii permitem accesul in curte pentru asi ridica bunurile , pana nu se solutioneaza situatia. Daca proiectantul decide ca lucrarea se poate repara , trebuie sa vedem valoarea acelor reparatii, si consideram ca ar fi corect , ori sa le finalizeze constructorul si sa dea garantie pe ceace a construit el, ori sa i se scada din avansul primit ,acele cheltuieli. Dupa semnarea contractului i-am dat un avans de 10.000€ .
Alta problema ar mai fi si devizul de lucrari care are pe el niste preturi exagerate, dar care a fost printre foile contractului si semnat fara o consultare prealabila.
Daca nu suntem de acord sa ii permitem sa intre in curtea noastra pentru ridicarea bunurilor care sunt ale lui ( schela si materialul care nu il acceptam) pana la gasirea unei rezolvari a situatiei , este considerata fapta ilegala? Iar daca nu ajungem la o incetare de comun acord a contractului, iar constructorul nu vrea nici sa ne inapoieze din avansul primit, nici sa faca reparatile , suntem obligati sa ii restituim bunurile aflate pe propietatea noastra ?

Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 09:13, 17 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Apelati la un mediator pentru mediere. In cadrul sedintelor de mediere , cu ajutorul mediatorului, veti putea incheia un acord de mediere care sa solutioneze toate aspectele mentionate. Nu pierdeti timp in instanta decat daca nu accepta medierea. Mediatorul trimite, la solicitarea dvs, o invitatie. Este bine ca in cadrul unul proces, daca nu se termina prin mediere, sa aratati ca ati fost intelegatori si ati solicitat rezolvarea pe cale amiabila.
Un lucru e clar: nu poate sa intre pe propretate fara acordul proprietarului.Nici el nici politia daca nu are mandat de perchezitie.Deci nu poate sa ia nimic de la dumeavoastra fara permisiune.Nu dati nimic.
Medierea este pierdere de timp ,O procedura care s-a dovedit a fi un eșec total din mai multe motive.Amiabil puteti sa rezolvați daca părțile sunt de bună credință și încearcă să găsească o solutie(în această ipoteză nu aveti nevoie de nici o mediere)în caz contrar tot mult blamata instanta(de către mediatori)este solutia..In tara in care tepele sunt la ordinea zilei și în care nu mai există nici frica de penal,în care uneori chiar o hotărâre judecătorească este greu de pus în aplicare ce valoare credeti ca are medierea facuta de un cetățean de multe ori fără studii juridice .
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna seara. revin la dvs. cu o intrebare. Unde este santierul nu locuieste nimeni. Daca nu permitem intrarea pe propietate a constructorului pentru asi ridica bunurile mobile (schela si materiale) in aceasta perioada de stare de urgenta, ne poate face plangere penala pentru furt si abuz de incredere? suntem obligati prin lege in aceasta perioada sa ne prezentam la santier si sa permitem constructorului sa isi ridice bunurile ?
Noi nu am refuzat, nici insusit acele bunuri, doar ca sa amanat restituirea lor din cauza situatiei actuale. Sunt obligata sa scriu o declaratie pe propie raspundere si sa merg la santier sa permit ridicarea acelor materiale?
Contractul care il avem cu el este in curs , doar ca i-am trimis o notificare scrisa ca dorim sistarea lucrarilor si rezilierea acelui contract pentru rea executie, nerespectarea proiectului, durata .......Cele mentionate le dovedim cu expertii in constructii.
Ma anuntat politia ca trebuie sa merg maine sa dau o declaratie, pentru ca sa primit o plangere penala de furt si abuz de incredere.
Ce ma sfatuiti sa fac.
Multumesc anticipat

mitabiciclista a scris:

Un lucru e clar: nu poate sa intre pe propretate fara acordul proprietarului.Nici el nici politia daca nu are mandat de perchezitie.Deci nu poate sa ia nimic de la dumeavoastra fara permisiune.Nu dati nimic.

Aveti un contract in desfasurare pe care constructorul nu il respecta.Nu este furt.Constructorul a adus schela si materielele.Sa respecte contractul pe care il are cu dumneavoastra sau sa restituie banii.Sa va dea in judecata daca se considera nedreptatit.Este un proces civil.Nu este nimic.penal.Nu ati furat nimic.Aratati contractul la politie si explicati situatia.Daca au respectat contractul sa aduca procesul verbal de receptie a lucrarilor.Asa pot dovedi ca au respectat contractul. E un caz civil si se rezolva in instanta.Puteti cere si penalitati daca sunt prevazute in contract.
Ultima modificare: Vineri, 17 Aprilie 2020
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce șanse am să câștig în instanță daune materiale dacă ... petre1981 petre1981 Ce șanse am să câștig în instanță daune materiale dacă dovedesc că am fost păcălit de Constructor și de dirigintele de șantier? (vezi toată discuția)
Finisaje interioare prost executate de constructor. pot reține diferența de preț pe care o mai am de achitat, pentru refacerea lucrărilor executate greșit? Alex623 Alex623 Buna ziua, am nevoie de un sfat: Am construit de curand o casa, termenul dat de constructor 210 zile trebuia finalizat in nov 2017, eu am reusit sa locuiesc ... (vezi toată discuția)
Constructorul vrea mai multi bani Andreea_Hulea Andreea_Hulea Buna ziua! Am nevoie de un sfat: anul trecut am facut o intelegere cu o firma de constructie pt ridicarea unui acoperis pt un apartament de la etajul 4. ... (vezi toată discuția)