Buna seara. Problema este cu o firma de constructii cu care am un contract incheiat pentru construirea unui acoperis, in pret fiind inclus materialul si manopera. Lucrarea trebuia sa fie finalizata de ceva timp dar este inca la faza de inceput. Problema vine de la calitatea lucrarii care sa efectuat pana acum si materialul care vrea sa il foloseasca , care este din cel mai ieftin. Diriginta de santier a sesizat in procesele verbale de receptie partiala ,greseli majore care au ramas in asteptarea unui raspuns de la proiectant , sa vedem daca se poate repara ceva sau se demoleaza tot (este vorba de o centura pe care va sta acoperisul) .
Am anuntat constructorul ca nu mai dorim sa continuam cu ei din motivele mentionate, intarzierea lucrarilor, calitatea materialelor si greselile facute. Imediat ce i-am comunicat,ne-a anuntat ca vin sa ia materialele care sunt in curtea noastra si schela . Nu vrem sa ii permitem accesul in curte pentru asi ridica bunurile , pana nu se solutioneaza situatia. Daca proiectantul decide ca lucrarea se poate repara , trebuie sa vedem valoarea acelor reparatii, si consideram ca ar fi corect , ori sa le finalizeze constructorul si sa dea garantie pe ceace a construit el, ori sa i se scada din avansul primit ,acele cheltuieli. Dupa semnarea contractului i-am dat un avans de 10.000€ .
Alta problema ar mai fi si devizul de lucrari care are pe el niste preturi exagerate, dar care a fost printre foile contractului si semnat fara o consultare prealabila.
Daca nu suntem de acord sa ii permitem sa intre in curtea noastra pentru ridicarea bunurilor care sunt ale lui ( schela si materialul care nu il acceptam) pana la gasirea unei rezolvari a situatiei , este considerata fapta ilegala? Iar daca nu ajungem la o incetare de comun acord a contractului, iar constructorul nu vrea nici sa ne inapoieze din avansul primit, nici sa faca reparatile , suntem obligati sa ii restituim bunurile aflate pe propietatea noastra ?
Nu mai dați sfaturi dacă nu vă pricepeți! Aici nu se comentează ca pe Youtube.
mitabiciclista a scris:
Un lucru e clar: nu poate sa intre pe propretate fara acordul proprietarului.Nici el nici politia daca nu are mandat de perchezitie.Deci nu poate sa ia nimic de la dumeavoastra fara permisiune.Nu dati nimic.