avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba a unui fost angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba a unui fost angajat

Buna seara! Am fost reangajat la o firma romaneasca ce isi desfasoara activitatea in afara tarii, la data de 1.03.2020. Astazi,avand in vedere coronavirus, am fost trimis in țară iar pe drum am fost înștiințat că am fost concediat fiind in perioada de probă. Mentionez ca am lucrat la aceasta firma multi ani înainte pe acelasi post.
Intrebarea este daca aceasta incetare a contractului de munca este in regulă aband in vedere ca eu am lucrat la aceiasi patroni ani de zile.
Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 28 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este in regula daca :
1. in c.i.m. este mentionata perioada de proba;
2. incetarea aavut loc pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba
3. incetarea s-a facut in baza unei notificari scrise.
Sa zicem ca este in regula desi notificarea scrisa a ajuns dupa ce eu eram deja in carantina,deci acasa.
Intrebare: ce se intampla cu lucrurile mele care au ramas in afara tarii,la punctul de lucru . Nu ar trebui sa se ocupe patronii de aducerea lor?
Conteaza data incetarii menitionata in interiorul notificarii ..... aici ar trebui sa-l intrebati pe patron, intrucat legislatia nu dispune in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

data afara marius2293 marius2293 buna ziua... am o intrebare si sper sa ma puteti ajuta.. astazi prietena mea a fost data afara dintr-o firma de croitorie potrivit art.31 alin.3 sin codul ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare contract munca in perioada de proba Duvaz Duvaz Cand trebuie sa primesti notificarea scrisa legata de incetarea contractului de munca doin partea angajatorului? Strict in perioada de proba sau se poate si ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba ContSters327883 ContSters327883 in cazul, ipotetic desigur, un angajat aflat in perioada de proba anunta, in timp legal, ca are concediu medical pentru cateva zile, mai mult de 3, insa ... (vezi toată discuția)