avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Contract de munca determinat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Contract de munca determinat

Bună ziua,
Am lucrat într-o multinațională timp de 7 ani și 3 luni cu un contract nedeterminat pana în data de 09.03.2020, și din data de 10.03.2020 sunt la o companie de asigurări, perioada determinata de 3 luni a contracturi, (dacă nu îmi îndeplinesc targetul se renegociază), având în vedere situația actuala probabil nu va fi reînnoit, angajatorul poate prelungi prin alta metoda cum ar fi șomaj tehnic sau altele?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 24 Martie 2020
Durata contractul individual pe durată determinată poate fi prelungit prin act adițional. Puteți fi trecut în șomaj tehnic atâta timp cât contractul e valabil. E o practică a angajatorilor neajloveni de-a încheia contracte pe durată determinată pentru așa numita ”perioadă de probă, pe care ei nu înțeleg că trebuie să o interpreteze drept clauză de dezicere.
Durata c.i.m. nu se poate prelungi decat prin act aditional la acesta.

Somajul tehnic nu conduce la prelungirea duratei c.i.m. ... vedeti art.49 alin.5 C.mun.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca pe perioada nedeterminata carolina0502 carolina0502 Buna ziua, Am nevoie de o clarificare in ceea ce priveste contractul de munca pe perioada nedeterminata. Sunt anagata a unei companii multinationale ... (vezi toată discuția)
Contract perioada determinata barbatmihaela barbatmihaela La un contract pe perioada determinata, cate acte aditionale se pot intocmi pana cand sunt nevoita sa inchei act aditional cu perioada nedeterminata. (Dupa 3 ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la cim perioada determinata la perioada nedeterminata Ovidiu Donciu Ovidiu Donciu Sunt angajat la o instituţie cvasibugetară, care se autofinanţează. În mai 2017 am fost angajat cu CIM pe perioadă determinată, contract care a fost ... (vezi toată discuția)