avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mama are alt nume pe certificat de casatorie si nu pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mama are alt nume pe certificat de casatorie si nu pot sa fac pasaport

Mama s-a casatorit in strainatate si eu la fel. Dar pe certificatul meu de casatorie apare numele de casatorita a lui mama si pe certificat de nastere apare numele ei "romanesc". Mi-au spus ca nu o sa pot sa fac pasaport daca nu apare exact acelasi nume la parinti pe certificat de nastere si de casatorie. Dar am nevoie de pasaport pentru ca am domiciliu in spania. Ambasada se spala pe maini.
Cel mai recent răspuns: Kys13 , utilizator 12:37, 24 Martie 2020
Buna ziua,
Daca aceasta informatie v-a fosy data de autoritatile spaniole luati legatura cu un avocat din Spania.
Este normal ca pe certificatul de nastere sa apara numele pe care-l avea mama dumneavoastra cand v-a nascut.
Gresala ati facut-o la casatorie ca nu ati anuntat ca mama, la nasterea dumneavoastra, avea alt nume.
Luati legatura cu autoritatile spaniole pentru clarificare.
Spaniolii poarta doua nume de familie. Romanii poarta unu. Cand s-a maritat mama au trecut pe certificat romanesc cele 2 nume de fanilie a lui tata ca si unu singur. Can m-am maritat eu au trecut doar un singur nume (conform legea locala) problema e ca la pasapoarte in romania nu vor sa accepte ca in alte tari lumea are doua nume de familie si sotia adopteaza doar primul. Problema vine de la romani, ei imi fac probleme ca nu coincid numele
Eu am anuntat si am explicat mult si bine dar ei se uita numai la ce scrie pe hartie :(

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca aceasta informatie v-a fosy data de autoritatile spaniole luati legatura cu un avocat din Spania.
Este normal ca pe certificatul de nastere sa apara numele pe care-l avea mama dumneavoastra cand v-a nascut.
Gresala ati facut-o la casatorie ca nu ati anuntat ca mama, la nasterea dumneavoastra, avea alt nume.
Luati legatura cu autoritatile spaniole pentru clarificare.

Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2020
Kys13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie minor Albert2005 Albert2005 buna ziua ,as avea si eu o intrebare ,vrem sa ne intoarcem in romania si am fost la consulatul roman din Cidad Real ,Spania ,pentru a solicita titlul de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere Cristina Madalina Cristina Madalina Am doua fete nascute in Spania....cand sa nascut cea mare nu eram maritata asa ca i sa scris in certificat nemele tatalui si al mamei....deci in Romania nu am ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pentru copil nascut in spania - alt tata decat sotul mamei iuli_mete iuli_mete buna ziua Ma numesc carmen si am o fetita de 4 luni nascuta in Spania Problema e alta, eu sunt casatorita in romania iar aici in spania copilul e ... (vezi toată discuția)