avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj tehnic

Buna ziua domnule avocat doresc sa stiu daca este legal o firma de paza sa te trimita in somaj tehnic in decretu stari de urgenta finca firma ne da afara fara nici o explicatie ba mai mult ne spune ca nu se incadreaza la somaj tehnic. Ăstept un ras . Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 Martie 2020
Daymon1989, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:51, 25 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este legal ca o firma de paza sa trimita in somaj tehnic salariatii.
Si ce este de facut finca ei nu vor sub nici o forma sa ne bage in somaj tehnic, doar in concediu fara plata sau demisie
Nu prea aveti optiuni pentru a-l obliga pe angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șomajul tehnic Loredana080 Loredana080 Bună dimineața, Dacă intr-un magazin lucrează două persoane, doar una dintre ele poate sta in șomaj tehnic? E obligatoriu ca o persoană să rămână ... (vezi toată discuția)
Reducerea de personal la locul de munca pe timp de pandemie..si trebuie sa semănăm preavizul de munca daca noi nu am cerut plecarea si ar fi fost corect sa ne bage in somaj șefu... Iatebecohaiu27 Iatebecohaiu27 1. Eu lucrez in comerț într-un magazin universal cu de toate pe raioane a cate 2 persoane ...12 ore pe zi=2 zile lucru ,2 zile libera...2.Pana in data 24 ... (vezi toată discuția)
Obligata sa imi dau demisia Mile30 Mile30 Buna ziua! Lucrez la o firma de sortare si in momentul de fata firma ramane fara proiecte. Ei ne dau 2 optiuni: ori sa plecam in deplasare (aceasi firma alt ... (vezi toată discuția)