avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... prelungire antecontract perioada urgenta
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

prelungire antecontract perioada urgenta

Buna ziua,
In contextul starii de urgenta, actele emise de notarul public (in speta un antecontract vanzare-cumparare) se prelungesc automat conform ordonantei de urgenta?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 11:25, 30 Martie 2020
Da.
La ce lege as putea face referire în cazul unui refuz? Mi s-a invocat faptul că notariatul nu este autoritate publică.

jurist2020 a scris:

Da.

Legea 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale:
Art. 7. Actul îndeplinit de notarul public, purtând sigiliul și semnătura acestuia, este de autoritate publică și are forța probantă și, după caz, forța executorie prevăzute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cui aparþine actul autentificat la notarul public ? DANNYDANIYEL DANNYDANIYEL Legea 36/1995 Art. 4. - Actul indeplinit de notarul public, purtand sigiliul si semnatura acestuia, este de autoritate publica si are forta probanta prevazuta ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata, forta juridica martzianu martzianu Buna ziua, Am tot cautat in Legea notarilor publici şi a activităţii notariale 36/1995 rep si cu actualizarile ulterioare, si nu gasesc nicaieri, nici la ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare ap. prin notariat, stampilat, inregistrat, dar nesemnat de parti Lidia2012 Lidia2012 Am incheiat un act de vanzare-cumparare a unui apartament , dar Notariatul ne-a eliberat partilor cate 2 exemplare DUPLICAT, care poarta stampila in sec a ... (vezi toată discuția)