avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediata indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediata indemnizatie copil

Buna ziua,
M-am reintors mai devreme la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie creste copil, lucrez de o luna jumatate la o firma la care aflu acum printr un plic ca am fost data afara de la locul de munca, in situatia aceasta cu covid-19 pt ca firma s-a inchis.Acum eu ce fac, salariu nu mai iau, indemnizatie nu mai iau...cu ce imi cresc copilul cu o alocatie amarata de 150 de lei pe luna? Este normal si legal ce se intampla?
Da, eu iau stimulent de insertie din luna noiembrie 2019. In ianuarie 2020 am schimbat locul de munca fara sa am intrerupere vreo zi pe cartea de munca, cand mi am dat demisia atunci mi s a facut si noul contract.
Nu stiu cum au facut acestia de m au dat afara cu legea aceasta..beneficind de stimulent de insertie.
Am sunat si la ITM si mi au zis ca nu o sa mai beneficiez de stimulent...mi se pare destul de aiurea...avand in vedere ca sunt si singura si mai am si doi copii in crestere..nu se gandesc din ce mai traiesti?
Dreptul la stimulentul de inserție încetează cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului și nici nu se află în concediul pentru creșterea copilului.
"Bună ziua. Potrivit prevederilor art. II alin. (1) din OUG nr. 30/2020 veți beneficia de stimulent de inserție pentru o perioadă de 90 de zile"
Raspuns de la Agentia de Plati.
Ultima modificare: Vineri, 27 Martie 2020
Andrei9208, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical cand colegii sunt in somaj tehnic gabrielle_24 gabrielle_24 Buna ziua, In prezent ma aflu in zilele libere platite pt scoala inchisa pana pe data 6 aprilie, deoarece in timpul vacantei nu este valabilă legea ... (vezi toată discuția)
Contract de munca Valentin Marian Anca Valentin Marian Anca In decembrie 2019, m am intors la munca din concediu crestere copil, acum primesc stimulentul de insertie de la stat, dar conducerea firmei unde lucrez pare ca ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie banu geanina banu geanina buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine daca puteti. fetita mea s-a nascut pe 21.08.2015. in 2016, cand fetita a implinit 11 luni (pe 18.07.2016) m-am ... (vezi toată discuția)