avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua!
As dori sa stiu daca angajatorul are dreptul sa trimită forțat angajatul in concediu de odihna programat.
Eu aveam in aceasta perioada concediul programat însă datorita stării de urgenta, biletul de avion mi a fost anulat si trebuie sa replanific călătoria.Problema este ca angajatorul ma obliga sa iau concediul de odihna.neputând sa schimb perioada ma vad obligat sa pierd biletul de avion.
Este vreo posibilitate legală sa replanific zilele de concediu având in vedere situația actuala?
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Vasi24.1985, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:22, 26 Martie 2020
NU, Decât cu acordul angajatorului puteți să vă reprogramați concediul de odihnă.
Nu este vorba decat de 5 zile pe care a trebuit sa le planific cu aproximație.
Daca nu vreau sa le iau, ce se poate întâmpla?
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Codul Muncii
Art. 149
Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Mulțumesc de răspuns.Stiti cumva unde pot găsi acele situații prevăzute de lege in care angajatul ar putea cere replanificarea unor zile?
Legislatia nu prevede asa ceva ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co de odihna refuzat de angajator madalina_oprea madalina_oprea Buna ziua! La inceputul anului mi-am programat concediu in perioada Pastelui 2 saptamani(programarea colective la niv.unitatii) Mi-am luat bilete pt o ... (vezi toată discuția)
Neacordare concediu de odihna andra.cris andra.cris Am depus o cerere de concediu pentru luna aprilie in luna ianuarie. Angajatorul a refuzat sa imi dea un raspun deoarece colega de birou trebuie sa plece in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihnă neefectuat oanaportar oanaportar Bună seara! Va rog frumos sa îmi spuneți dacă un salariat nu a beneficiat de concediu, ce se va întâmpla? La sfârșitul adar nu a beneficiat și de ... (vezi toată discuția)