avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru, carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru, carte funciara

Buna! Sunt in ceata totala si as avea nevoie de o lamurire. Detin un imobil in provincie iar ca si act de proprietate am o hotarare care tine loc de act autentic. La inceputul lui ianuarie am depus actele necesare la o firma autorizata ca sa fac cadastru, intabulare, insriere in cartea funciara. Nu s-a rezolvat nici pana acum, motivandu-se ca : Avem probleme la nivel de primarie deoarece in hotararea pe care o aveti, dvs. detineti casa veche care nu mai exista. Ati construit alta si este dificil sa inscriem imobilul actual dar mai incercam. De la Cadastru mi se spune ca se poate rezolva totul inclusiv transcrierea proprietatii in cartea funciara dar numai prin notariat nicidecum prin intermediul unui cadastrist. Cadastristul nu mi-a dat nici macar un numar de inregistrare desi am platit totul in avans...nu stiu ce sa cred si nu stiu ce am de facut. V-as fi recunoscatoare pentru orice lamurire referitoare la procedura inregistrarii imobilului. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: flori2009 , utilizator 22:57, 26 Martie 2020
Primul pas este sa inscrieti imobilul in cartea funciara. Va trebui inscris terenul si cu casa veche. Pentru acest lucru aveti nevoie de un topograf autorizat sa va intocmeasca o documentatie de prima inscriere. Notarul nu va poate ajuta.
Dupa ce este inscris in cartea funciara terenul cu casa veche, va trebui sa demolati casa veche si va construiti casa noua (asta se va face doar in acte, in teren fara acte ati facut deja acest lucru).
Vorbiti cu primarul sa va dea amenda minima (1.000 de lei) pentru demolare si construire fara autorizatie si vorbiti dupa ce aveti cf-ul cu un proiectant.
Stiu ca pare ciudata procedura dar conform ordinului inscrierile in cartea funciara se fac succesiv.
Deci: -inscriere teren+casa veche-demolare casa veche+inscriere casa noua

Este un pic mai greu de facut, o procedura mai complicata, dar se poate face. Am avut 2 situatii foarte similare anul trecut si le-am rezolvat cu succes. Din pacate breasla noastra a topografilor duce lipsa mare de specialisti, iar daca firma la care a-ti apelat sustine ca nu se poate trebuie sa cautati un specialist in domeniu. Ei in momentul de fata nu trebuie sa inscrie casa noua in cartea funciara cum sustin ei, ci trebuie sa inscrie casa veche, exact cum este la primarie declarat si cum este dobandit prin hotararea judecatoreasca.
Ultima modificare: Joi, 26 Martie 2020
Vladislav20, utilizator
Acum sunt lamurita si stiu ce am de facut. Mii de multumiri pentru promptitudine si profesionalism!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare consensuala raisacristina raisacristina In jurul anului 1960 bunicii au cumparat casa printr-o simpla hartie facuta intre parti...prin care se transfera casa in schimbul unei sume de bani. Dupa ... (vezi toată discuția)
Act notarial corneltorcea corneltorcea Buna ziua , vreau sa cumpar o casa si un teren extravilan , iar proprietarul a devenit de curind proprietar pe aceste bunuri (teren si casa ) in urma unei ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)