avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... calitate procesuala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

calitate procesuala

o asociatie de proprietari legal constituita, avand CIF, a depus plangere prealabila la Consiliul Local care a aprobat un PUZ abuziv. La cererea de suspendare a efectelor HCL pentru aprobare PUZ - in timp ce CL a respins plangerea prealabila reprezentantii CL contesta calitatea procesuala a asociatiei.
Ce temei legal ar putea avea aceasta contestare a calitatii procesuale?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 09:51, 27 Martie 2020
Stimate Domn, presupun că temeiul legal este indicat chiar de către CL în cuprinsul înscrisului primit. PRESUPUN că se face trimitere directă sau tangențială la dispozițiile art. 2 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 554/2004, întrucât Asociația de proprietari nu este titulara unui drept care a fost afectat prin HCL
nu inteleg diferentierea dintre CL si reprezentantii CL. aveti doua luari de pozitie scrise, diferite?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plan urbanistic de detaliu rrodica rrodica Se poate ataca in contencios administrativ un plan urbanistic de detaliu, care in acest moment este doar la faza de plan, afisat pe site primarie, adica inca ... (vezi toată discuția)
Mandat consilier gheorghe50 gheorghe50 Am citit aspectele legate de legea 393-2004 art 9 . Intrebarea mea este : ce se intampla daca consiliul local nu aproba proiectul de hotarare princare se ... (vezi toată discuția)
Anularea unui act administrativ teodorescusandu teodorescusandu Un Consiliu Local a emis doua hotariri in care unele dintre articole au fost declarate de catre CNCD(Consiliul National pt Combaterea Discriminarii)ca fiind ... (vezi toată discuția)