avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registrul unic de control la pfa
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registrul unic de control la pfa

as vrea sa stiu daca REGISTRUL UNIC DE CONTROL este obligatoriu a fi achizitionat. pt un pfa in sistem real .mentionez ca nu am avut activitati comerciale pina acum, adica nu am vandut nimic , am infiintat in ianuarie, nu suntem platitori de tva, contabila nu mi-a spus ca e necesar. multumesc celor care raspund. si sanatat e
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Martie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: stefan0990 , utilizator 14:49, 29 Martie 2020
Eu abia ce mi-am achizitionat RUC abia saptamana trecuta (la mai bine de 30 de zile de la infiintare) fara amenzi sau alte probleme. Din ce mi s-a spus la telefon de catre cei de la asistenta ANAF nu e obligatoriu achizitionarea lui (cum e la SRL-uri) insa daca avem un control trebuie sa il avem neaparat.

Eu nu l-as fi achizitionat nici acum dar nu activez foarte mult in orasul cu sediul social si mi-ar fi lua prea mult timp sa il achizitionez in momentul controlului asa ca am zis sa-l am de pe acum.

Daca te gandesti totusi sa-l achizitionezi vezi sa ai copie dupa CUI, copie dupa buletin si 30 RON. La anaf vei mai completa si o "comanda" (un document tipizat de ei). Se elibereaza pe loc. Dupa ce il iei trebuie sa ii mai numerotezi documentele si sa il sigilezi (pe mine m-a ajutat o librarie de langa anaf cu acest lucru)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ruc - pfa kosminus kosminus sa va explic in cateva cuvinte : Am depus cere de radiere pfa, la orc, si acum trebuie sa merg la finante , cu toata documentatia. Mi-au si trimis ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii ii revin titularului de pfa? hdm hdm - Dupa inregistrarea la Registrul Comertului a unui P.F.A., ce obligatii mai revin titularului? (vezi toată discuția)
Declaratii obligatorii pentru srl-d nou infiintat encrypted encrypted Buna ziua. Ce declaratii trebuiesc depuse pentru un SRL-D nou infiintat? Am inteles din forum ca 010 nu se mai depune daca nu exista modificari ale datelor ... (vezi toată discuția)