avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Echivalare categorie permis de conducere în Germania
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Echivalare categorie permis de conducere în Germania

Bună ziua!
Am o mică întrebare la dvs., eu lucrez de câțiva ani în Germania, iar acum un an am venit în țară pentru a face școala de șoferi cat. C, totul s-a finalizat cu succes, dar când am venit înapoi în Germania mi s-a spus că nu pot conduce la ei camioane pentru că am obținut categoria în altă țară și eu sunt rezident aici. Pe de altă parte cineva mi-a spus că se poate echivala categoria atâta timp cât eu încă mai am legături în țara ”mamă”. Mă poate lămuri și pe mine cineva în legătură cu treaba asta. (sau să-mi recomandați pe cineva care se pricepe în legislația europeană pt. o consultanță)
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: CiocanCatalin , utilizator 12:41, 30 Martie 2020
Multumesc! Dar acolo zice doar de schimbarea lui, nu de adaugare categorie ca in cazul mentionat de mine. Deci eu in perioada in care am dat examenul lucram in Germania (am facut scoala in concedii), am ales sa o fac in tara pentru ca e mai ieftin, iar acum mi se spune in mai multe feluri si nu stiu ce sa cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen pentru obtinerea permisului auto in italia gabi1111 gabi1111 buna ziua sotul meu are carnet categoria b si la obtinut in romania in urma cu 1 an acum el ar vrea sa dea de camioane dar munceste in italia intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere obtinut in romania cu rezidenta in germania almeueumie almeueumie Buna,ma numesc Gabriel si sunt nascut in Sibiu.Am cateva probleme la care nu gasesc raspunsuri.In anul 2011 m-am angajat (temporar sau sezonier,nu cunosc exact ... (vezi toată discuția)
Examen auto si obtinere permis cetatean nerezident ro ContSters156394 ContSters156394 Buna ziua. Unii functionari din politie au sustinut faptul ca un cetatean roman, nerezident in Ro, cu rezidenta in alt stat (in speta Danemarca, in scop de ... (vezi toată discuția)