avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Fiul meu a divortat de mama copilului sau acum 10 ani , stabilindu-se si pensia alimentara . Nu a platit niciodata si a si plecat din tara unde , neavand de lucru decat sporadic , nu a avut de unde sa plateasca .Fara sa avem vreo intelegere , eu am hotarat sa platesc aceasta pensie prin mandat postal unde , la expeditor apare fiul meu, cu adresa mea . Acum , avand varsta de 71 ani , si o situatie economica precara, nu cred ca voi mai putea sa platesc aceasta pensie alimentara . Avand in vedere ca fiul meu vrea sa se intoarca anul viitor in RO , dar nu doreste sa se angajeze prea curand , va rog sa imi spuneti daca fiul meu va fi urmarit pentru pensia neplatita de mine mai departe, ce i se poate intampla ,( nu are domiciliul la mine ) , daca tot eu va trebui sa o platesc ? Multumesc
nu dvs trebuie sa o platiti si nu veti putea fi obligat/a nici pe viitor, ci tatal copilului. Poate fi executat silit, sau i se poate face plangere penala. ramane de vazut daca nu plateste ca nu poate sau cu reacredinta.
Doamne fereste!
Cum să plătiți dvs la 71 ani?! Aveți grijă de dvs! Fiul trebuie să-i plătească pensia minorului; totodată, ar trebui să vă ajute și pe dvs de vreme ce sigur are venituri îndestulătoare în străinătate!
În ipoteza în care nu plătește, poate fi executat silit sau i se poate formula plângere penală pentru abandon de familie.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu doi copii majori,ambii cu studii universitare in curs, galileo galileo tatal lor a obtinut in urma partajului un apartament,,care a fost proprietate comuna ..in acel apartament au domiciliul declarat ambii copii majori,,,unul de ... (vezi toată discuția)
Cum il pot face pe fostul sot sa nu paraseasca tara avand in vedere ca nu vrea sa plateasca pensia alimentara si fuge? marinela0488 marinela0488 fostul sot nu a platit niciun ban din pensia alimentara a copilului de la data introducerii actiunii si pana in prezent si vrea sa fuga din tara vinerea asta. ... (vezi toată discuția)