avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Curtea Constitutionala si deciza privitoare la alegeri
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Curtea Constitutionala si deciza privitoare la alegeri

Imi pare corecta cumva decizia sa in cea ce priveste motivarea sa in baza art 146 lit. f) din Constitutia Romaniei.
Dar, exista si rezerve intrucat nu a existat unanimitate.
Oricum, Curtea Constitutionala nu este nici ea mai presus de lege si de Constitutie.
Are cineva motivarea Curtii?
As fi curios sa o vad.

Dupa parerea mea, in caz de incalcari ale legii sau ale constitutiei se poate ajunge la CEDO, chiar daca Curtea Constitutionala are un regim juridic aparte.
Cred ca este unicul caz in care poate fi angajata respunderea Curtii Constitutionale.
Dar, eu cred ca totul se va rezolva in tara, adica va ramane asa cum este acum.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:04, 16 Decembrie 2009
Scuze, dar voi raspunde tot eu.A ramas asa.Deci, nu se mai putea ajunge la CEDO.
Teoretic se poate. Dar care ar fi incalcarea Drepturilor Omului? Oricum discutia e numai teoretica pentru ca decizia Curtii Constitutionale in acest caz este mai putin un act juridic si mai mult un act politic.
Si practic se putea.
Era vorba de incalcarea legii.
Dar nu s-a incalcat.Era chiar culmea sa incalce legea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulta și calomnia - revalidate de ccr Patrick_ Patrick_ Iata comunicatul CCR din 29.04.2013, care anunta ultima isprava a „judecatorilor” CCR: [i]„[b]COMUNICAT – 29.04.2013[/b]... II. In ... (vezi toată discuția)
Plingere la cedo dumibog dumibog in cazul neadmiterii unei exceptii de neconstitutionalitate de catre Curtea Constitutionala se poate face sau nu plingere la CEDO ? (vezi toată discuția)
Exceptie neconstitutionlitate art. 650 alin 1 ncpc admisa ghitac ghitac Daca are cineva detalii referitoare la motivarea deciziei, va rog sa impartasiti... În ziua de 17 iunie 2014, Plenul Curţii Constituţionale, ... (vezi toată discuția)