avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plingere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Plingere

Buna seara ..Pe prietena mea .a bătut o prietenul ei..la el in casa...au fost martori fratele lui..cumnata lui..și mai multe persoane..Nu știe cum să procedeze ..Va rog ajutați o cu un răspuns.A amenințat o daca merge la poliție ..o sa i oamare copilul..ai este frica .sa mearga că ea nu areartori..dar sunt camerele de filmat cum a intrat în bloc .și cd a ieșit ..va rog ajutați o cu un răspuns Va mulțumesc frumos
Bună seara.
Se poate formula plângere penală pentru loviri și alte violențe, cu prezentarea doamnei la Serviciul de Medicină Legală arondat localității de domiciliu sau INML Mina Minovici (dacă domiciliază în București).
Pe lângă plângerea penală, vă sfătuiesc să solicitați instanței de judecată în a cărei rază teritorială își are domiciiul prietena dvs., emiterea unui ordin de protecție/restricție, cu obligarea individului la păstrarea unei distanțe de cel puțin 150 m față de doamna, față de copil și unitatea de învățământ a acestuia, etc.
Faceți aceste demersuri cât mai urgent.
Vă sfătuiesc să vă angajați un avocat, care să vă ajute în aceste demersuri.

Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimate domn,

Pentru a fi angajata raspunderea penala, este necesar ca persoana vatamata sa obtina un certificat medico-legal, care sa ateste zilele de ingrijiri medicale acordate.(acestea nu se confunda cu zilele de spitalizare).

Va sugerez sa depuneti plangerea prealabila la PARCHETUL DE PE LANGA JUDECATORIA in a carei raza teritoriala domiciliati.( sa fie conceputa de un specialist, pentru a indeplini toate rigorile legii ).

Martorii pot da declaratie,, prin care sa confirme actele de violenta realizate.

Probele sunt apreciate prin coroborare,forta probanta a acestora nu este privita in mod singular, pentru fiecare mijloc de proba in parte.

Daca apreciati ca subzista starea de pericol, in sensul ca s-ar putea repeta actele de violenta, solicitati emiterea unui ordin de protectie.

Demersurile sus enuntate sunt unele complexe, complicate , va sugerez sa apelati la un avocat , pentru a beneficia de o aparare efectiva.
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul se poate intenta alt oras decat cel de domiciliu? [agresiune] Annie12 Annie12 1..Divortul se poate intenta in alt oras decat cel de Domiciliu? Buna ziua, Am fost martora la o situatie obisnuita in multe locuri din Romania si ... (vezi toată discuția)
Cum decad tatăl din drepturi ? Irina19961980 Irina19961980 Buna ziua, eu si tatăl copilului nu suntem căsătoriți dar stam in aceiași casa, el a inceput sa se poarte foarte urat, ma înjura tot timpul de fata cu ... (vezi toată discuția)
Drepturi in urma depunerii actelor de divort marin1981 marin1981 Ieri am depus actele de divort si prima infatisare o avem in decembrie 2012.As dori sa stiu ce drepturi mai are sotul asupra mea avand in vedere faptul ca are ... (vezi toată discuția)