avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1143 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pfa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pfa

Buna ziua!Stiti ceva in legatura cu acel salariu minim care s-ar da in aceasta perioada celor cu Pfa?In ce conditii se dau acesti bani?Cei care au Pfa si pensie vor beneficia?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Jipa2017 , utilizator 10:32, 1 Aprilie 2020
Dacă vă referiți exclusiv la PFA și nu la angajații PFA, atunci trebuie să știți că dumneavoastră ca profesonist veți beneficia de același ajutor din partea statului ca și firmele, indiferent dacă aveți sau nu pensie. Dacă vă referiți la calitatea de angajat al PFA, care cumulează salariul cu pensia, atunci trebuie să știți că puteți beneficia de indemnizația de șomaj tehnic și pensie pentru limită de vârstă.
Va multumesc mult pentru ajutor.Are calitatea de administrator nu stiu daca acesta este termenul.Stiti cumva care sunt pasii care trebuie urmati pentru a beneficia de acest ajutor?Va multumesc mult pentru timpul acordat

b]jurist2020 a scris:

Dacă vă referiți exclusiv la PFA și nu la angajații PFA, atunci trebuie să știți că dumneavoastră ca profesonist veți beneficia de același ajutor din partea statului ca și firmele, indiferent dacă aveți sau nu pensie. Dacă vă referiți la calitatea de angajat al PFA, care cumulează salariul cu pensia, atunci trebuie să știți că puteți beneficia de indemnizația de șomaj tehnic și pensie pentru limită de vârstă.

Și Persoana Fizică Autorizată poate beneficia de indemnizația de șomaj tehnic, potrivit ultimelor completări și precizări normative. Trimiteți la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă declarația pe proprie răspundere, cererea și tabelul cu salariații PFA sau doar cu dumneavoastră. În legătură cu sprijinul pe care trebuie să-l primiți asemănător firmelor, urmăriți site-ul Ministerului Economiei, Ministerului Muncii - acolo veți găsi detalii, formulare etc.
Va multumesc mult pentru ajutor.O zi frumoasa

jurist2020 a scris:

Și Persoana Fizică Autorizată poate beneficia de indemnizația de șomaj tehnic, potrivit ultimelor completări și precizări normative. Trimiteți la Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă declarația pe proprie răspundere, cererea și tabelul cu salariații PFA sau doar cu dumneavoastră. În legătură cu sprijinul pe care trebuie să-l primiți asemănător firmelor, urmăriți site-ul Ministerului Economiei, Ministerului Muncii - acolo veți găsi detalii, formulare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti primi somajul tehnic cand ai pfa? biosen biosen Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Se poate primi somaj tehnic daca ai si PFA. De la firma la care lucrez (cu CM,8 ore pe zi), am fost trimis 3 luni in ... (vezi toată discuția)
Sunt pfa, pot beneficia de somaj tehnic? byngarz byngarz buna seara as dorii sa stiu daca pot beneficia de somaj tenic pe timp de iarna? eu neangajat doar pfa constructii sistem real cu venit realizat de 2000 lei ... (vezi toată discuția)
Situație urgenta pfa Magda77? Magda77? Bună ziua dacă contractul meu a fost întrerupt începând din data de 1 aprilie pot beneficia de indemnizație.? Am un Pfa cu cod caen 8552 în domeniu ... (vezi toată discuția)