avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lăsat acasă fără plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lăsat acasă fără plata

Copilul meu era distribuitor de pizza,a fost lăsat acasă fără plată.El din ce poate sa trăiască?Ce solutii sunt?Multumesc pt raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 4 Aprilie 2020
Angajatorul său trebuia să-l lase acasă în baza unei decizii scrise prin care să-i suspende contractul de muncă și să-l trimită în șomaj tehnic! Soluțiile sunt: sesizați ITM, după trecerea perioadei stării de urgență fiul dumneavoastră să-i dea în judecată, fiindcă fără niciun document din partea angajatorului, din care să reiasă faptul că a fost concediat din motive neimputabile fiului dumneavoastră, nu se poate înscrie la șomaj.
Copil meu lucreaza de trei săptămâni,la această piterie.Patronul a spus că ce somaj săi dea,cu doar trei săptămâni de muncă.Eu cred ca nici nu ia facut contract de muca.Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu ia dat sa semneze nici un contract de muncă.Multumesc.
Poate sesiza Inspectia Muncii/ITM pentru ca nu i s-a incheiat c.i.m.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac sa beneficiez de somaj? claudiu74 claudiu74 buna ziua , lucrez la o firma de constructii. Nu prea mai sunt lucrari si pana acuma \"la cererea noastra\"(chiar ii rogi frumos in cerere) am stat in ... (vezi toată discuția)
Perioada prenatalului taky_mika taky_mika buna ziua.sunt angajata cu contract pe perioada nedeter.de 7luni.acum sunt insarcinata in 2luni si jum.seful meu a inchis magazinu unde lucram si mi-a propus ... (vezi toată discuția)
Contract de munca ContSters146883 ContSters146883 Fiul meu a plecat de la o firma prin demisie, nu a respectat preavizul, asa ca a plecat de a doua zi, a lucrat la alta firma, unde dupa 8 luni s-a desfiintat ... (vezi toată discuția)