avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Cei care au functii de conducere in DSP ar trebui să ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Cei care au functii de conducere in DSP ar trebui să demisioneze daca au o astfel de atitudine

Am văzut ceva incredibil venit din partea celor care au obligația de a proteja sănătatea publică.A celor care sunt medici si trebuie sa stie ca medicii trebuie sa aiba si sa poarte echipamente de protecție adecvate.
Aveti la acest link ceea ce m-a oripilat:

[ link extern ]

Nu este de mirare ca situatia ă început sa devina dezastruoasă in Romania.

Cred ca ar trebui facuta o anchetă deosebit de serioasă în toate direcțiile de sănătate publică ( DSP) si sa nu mai existe astfel de persoane în funcții de conducere.

Eu nu inteleg ce au făcut cei din DSP si cum.de s-a ajuns în România în această situație mai ales ca era previzibil ce va urma.

Ce au facut toti cei din conducerea DSP pentru a se evita situația din ziua de astazi ?

După părerea mea ar trebui să fie schimbați toti care nu vor dovedi ca au avut o atitudine preventivă pentru a se evita situația actuală dar pe baza de probe certe si nu pe vorbe goale.
Si cand spun acest lucru ma refer la ultimele 3 luni.Ce au facut acesti oameni platiti foarte bine din bani publici in ultimele 3 luni?

Cel din videoclip ar trebui detașat acolo unde le zicea la medici ca nu le trebuie echipament de protecție.Asa ar trebui procedat ca sa vedem daca ar demisiona sau ar merge acolo asa cum le zice la medici sa meargă.
Eu as paria ca ar demisiona pentru ca oamenii de acest fel asa ar proceda...desi le zice la altii sa meargă neprotejati în zona de risc deosebit de ridicat.
La acești oameni nu le pasa decat de ei si nu au ce cauta in sistemul de sanatate publica.
De ce?
Uitati-va ce este în România...si veti gasi răspunsul...
Ultima modificare: Marți, 31 Martie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:04, 1 Aprilie 2020
De puțin timp ă început un atac mediatic împotriva medicilor, care, fără a avea echipament de protecție corespunzător  nu pot acorda asistenta medicală deoarece se expun în mod inevitabil la infectarea cu COVID 19.Observ cu stupoare ca, apar tot felul.de.personaje care afirmă că medicii nu trebuie sa dezertare dar nu spun nimic despre lipsa echiparii corespunzătoare a acestora pentru a nu se contamina.

Este ceva de-a dreptul absurd sa ai pretentii si sa le ceri la.medici sa se infecteze si sa ii faci dezertori pentru ca nu vor sa se infecteza.Cine vrea să se contamineze complet aiurea?

Pompierii intră în foc fără echipament ignifug?

Sa.le cerem la.pompieri sa intre in foc fără echipament de protecție ar fi echivalentul cum le-am cere la medici sa intre fără echipament care să le protejeze viața si sănătatea.


Dacă nu au viziere si consulta un pacient care este infestat cu COVID 19 exista un risc iminent sa se contamineze.

Masca chirurgicală  simpla nu ii protejează.

Ca sa înțelegeți mai.exact, medicii din Italia si din Spania s-au infectat la un mod atat de masiv exact pentru motivul ca nu au avut echipament de protecție corespunzător.
Asta vrem oare?
Sau cei care fac afirmații aiurea ca medicii vor sa dezertare nu au niciun fundament rațional la baza?

Mai sunt si.medicii care daca se infecteaza stiu ca vor muri sigur pentru ca au anumite afecțiuni care vor duce la deces în caz de contaminare.

Cu ce ne ajuta un medic care dupa 5 zile il pierdem definitiv?

Acești medici nu ar trebui să fie lăsați să acorde asistenta medicală nici daca ar insista ei pentru ca avem nevoie de medici în viața si nu de medici eroi decedați ca urmare a infectarii cu COVID 19?

Am mai auzit opinii, potrivit cărora, medicii trebuie sa fie precum.soldatii.Soldatii sunt dotați cu echipament de protecție în caz de război si nu merg in trening sa se lupte cu inamicul.
O armată are si steagari dar o armată formată numai din stegari nu poate birui niciodată si va înregistra o înfrângere de-a dreptul istorică si de tristă amintire.Vom avea o armată de stegari morți sau scoși din lupta.

Trebuie să fim.raționali și nu sa ne repezim sa facem afirmații în necunoștință de cauza, declaratii cu tentă patriotică, dar, irationale si de-a dreptul.devastatoare pentru tara si popor.

Lupta cu acest virus perfid trebuie dusă pe parte strategică tehnico-științifică și fără medici în viața nu vom birui.
Cei care afirmă că medicii vor sa dezertare sa întrebe mai întâi daca acei medici au echipament de protecție ca sa nu se ajungă la închiderea spitalului si intrarea în carantină.
Aveti exemplul cu situația de la Suceava daca aveti nevoie de un punct de referință.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt medic, am voie să-mi depun demisia în stare de urgență? nu ni se asigură materiale de protecție minimă Alina0036 Alina0036 Buna seara! Sunt medic in cadrul unui spital mic monospecialitate in ilfov. Doresc sa știu daca am voie sa imi depun demisia si in ce conditii avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Masuri concrete de protectie impotriva conoravirusului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Necesitatea de a se face una sau mai multe fabrici in Romania care sa produca masti si viziere de protectie ( de genul celor care au jandarmii ) impotriva ... (vezi toată discuția)
Considerati buna solutia ca orasele din romania care nu au niciun caz de coronavirus sa fie inchise? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Acele orase ar trebui sa isi urmeze cursul normal fara a exista riscul de infectare din afara orasului. Este nevoie de oameni care sa fie sanatosi si care ... (vezi toată discuția)