avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Platesti taxe cand adjudeci un imobil la licitatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Platesti taxe cand adjudeci un imobil la licitatie?

La oficiul de cadastru nu mi-a intabulat casa pentru ca "mai nou" , trebuie sa platesc un nou impozit, si anume : impozit pe transfer de titlu de proprietate.Exista asa ceva??? Adjudecarea la licitatie este un act de constrangere nu o tranzactie.de ce sa platesc eu impozit 2 % din suma?Si mai mult...imi zicea sa pun banii ca si cum as fi fostul proprietar.Sa semnez cu numele lui dar sa pun eu banii.Cel mult...ar fi trebuit sa plateasca el nu?ca doar el a incasat.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:23, 12 Decembrie 2009
Da, exista asa ceva! Nu conteaza in ce conditii s-a facut transferul de proprietate, ideea este ca acesta s-a facut drept pentru care se percepe un impozit!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva incheierii de carte funciara - calitate procesuala pasiva Marian - Cristian Petrea Marian - Cristian Petrea Buna ziua! Asa cum va spuneam intro postare mai vache, o cunostinta a adjudecat la licitatie, intr-o executare silita, un imobil care nu avea carte ... (vezi toată discuția)
Ocpi imi conditioneaza intabularea unui imobil adjudecat la executare silita de plata impozitului pe transfer de proprietate emisa pe numele debitorilor! ieseugenia ieseugenia Dupa lupte seculare care au durat 3 ani am reusit sa adjudec la executare silita(licitatie) un imobil,pt ca debitorul a refuzat sa-mi restituie ... (vezi toată discuția)
Licitatie apartament pr1272 pr1272 Am cumparat de la banca prin licitatie un apartament. Am fost la taxe si impozite de am deschis rol si am platit impzitul. Dupa care trebuie sa merg la cartea ... (vezi toată discuția)