avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua! Va rog in data de 21 martie 2020 am nascut. Cand tb sa depun cererea pentru acordarea indemnizație crestere copil? In acest moment cum se depun actele? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:02, 9 Aprilie 2020
Beneficiati de concediu de maternitate, postnatal ?
Da sigur
In acest caz, aveti termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului postnatal.
Revin cu date concrete daca se poate sa ma lămuriți va rog si anume:
Pe data de 2 martie 2020 am intrat in concediu maternitate , pe data de 21 martie am nascut . Intenționez să iau toate cele 126 de zile concediu maternitate ceea ce va duce pina pe data de 5 iulie 2020 . Va rog care este ultima zi în care pot depune actele pentru indemnizatia crestere copil cat si pentru alocația de stat dat fiind datele de mai sus? Dosarul pt alocație este oblig sa l depun împreună cu dosarul pt indemnizație?
Multumesc!
Dosarul pentru alocație nu este obligatoriu sa-l depuneti împreună cu dosarul pentru indemnizație... se poate depune si inainte.

25 septembrie ar fi ultima zi .... Veti primi indemnizatia începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nașterii copilului, indiferent de persoana îndreptățită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil nimenea nimenea Buna ziua@ va rog am urmatoarea situație . De la 1 martie 2020 sunt in concediu maternitate, urmeaza sa nasc pe data de 24 martie.intentionez sa iau tot ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt cresterea copilului ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ... (vezi toată discuția)
Dosar indemnizatie crestere copil adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand se poate depune dosarul pentru indemnizatia crestere copil, la terminarea concediului pre/postnatal sau la 42 de zile ... (vezi toată discuția)