Buna ziua! Va rog in data de 21 martie 2020 am nascut. Cand tb sa depun cererea pentru acordarea indemnizație crestere copil? In acest moment cum se depun actele? Multumesc.
Revin cu date concrete daca se poate sa ma lămuriți va rog si anume:
Pe data de 2 martie 2020 am intrat in concediu maternitate , pe data de 21 martie am nascut . Intenționez să iau toate cele 126 de zile concediu maternitate ceea ce va duce pina pe data de 5 iulie 2020 . Va rog care este ultima zi în care pot depune actele pentru indemnizatia crestere copil cat si pentru alocația de stat dat fiind datele de mai sus? Dosarul pt alocație este oblig sa l depun împreună cu dosarul pt indemnizație?
Multumesc!
Dosarul pentru alocație nu este obligatoriu sa-l depuneti împreună cu dosarul pentru indemnizație... se poate depune si inainte.
25 septembrie ar fi ultima zi .... Veti primi indemnizatia începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data nașterii copilului, indiferent de persoana îndreptățită care solicită dreptul, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată.