avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Pot parasi localitatea de domiciliu pentru...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Pot parasi localitatea de domiciliu pentru...

Buna seara,

va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie.
Nu imi este clar daca in urmatoarea situatie pot parasi legal localitatea.

Socrii mei locuiesc in jud. Bacau, intr-un sat la 38Km de oras. Au peste 70 ani, si nu au masina cu care sa se deplaseze.
In urma ultimilor reglementari nu mai au posibilitatea de a se deplasa in oras pentru ase aproviziona cu alimente care nu pot fi gasite la magazinul din sat,
Legal, in baza declaratie pe propie raspundere, punctul 4, am dreptul sa merg la ei, de la Bucuresti, strict pentru a le furniza alimente pentru o perioada mai lunga de timp?

Multumesc mult pentru ajutor!
Multumesc pentru raspuns.

Exact asta nu inteleg, in afara de Declaratie ce alte inscrisuri trebuie sa mai am ca sa dovedesc deplasarea?
Ei au domiciliul stabil in alta localitate, copii dupa actele de la propietatea respectiva nu detin...sa imi trimita o declaratie notariala ca locuiesc acolo pe perioada verii e exclusa pentru ca sunt batrani, le e greu sa se deplaseze pana in primul oras care e la aprox. 40Km...deci nu prea inteleg ce pot face ca sa merg la ei sa-i ajut.

Legea e extrem de aiurea construita si mai mult incurca decat ajuta...nu mai spun despre cat loc lasa interpretarilor prin care organele de ordine te pot sanctiona, si presupun ca organul nu o sa verifice niciodata la primaria comunei pentru a verifica cele spus ci se vor multumi sa sanctioneze. :(

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Deplasarea este una intemeiata, aveti in vedere deplasarile pentru motive justificate.

Sa detineti inscrisuri doveditoare.


Nu exista nici un act doveditor ca locuiesc acolo ? Presupun ca nu au telefon, dar vreun cunoscut poate fotografia acel act si sa vi-l trimita dvs, de exemplu prin Whatsapp. Asa veti avea pe telefonul dvs. dovada ca socrii stau acolo.
Ce Whatsapp sa cer dintr-o zona cu semnal 3G cu portia si de la niste batrani de 70+ care abia folosesc un telefon cu taste?
Deja intram pe teritoriul interpretarilor fara sens...o poza pe Whatsapp nu poate tine loc de proba, oricand poate fi respinsa de orice politist care poate reclama faptul ca nu are de unde sa stie ca e un fals.
ideea e in felul urmator, in declaratie avem punctul 11 la care declaram ca deplasarea are ca scop ajutorarea persoanelor varstnice. Am portbagajul plin de alimente, nu e destul oare?
Se pot cere mai multe documente justificative pentru acestea sau e destula declaratia pe proprie raspundere?

Mi se pare o ineptie sa fii obligat sa prezintii documente justificative pentru acest punc dar sa poti circula fara nici o problema cu punctul 8 din declaratie...ca acum sa fim seriosi, ce documente justificative sa-mi ceara pentru activitati recreativ-sportive?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am dat doar o idee, folosita de mine. Socrii mei au 88 de ani, smart uri, laptop, tableta și TV smart, Netflix etc. Mi-au trimis fotografii cu tot felul de adeverințe de plata. Actele proprietății nu sunt acolo. Iar dvs. v-am sugerat sa cereți ajutorul vreunui cunoscut din zona, ales de socri. Dvs. sunteți cel panicat de control, pe drum, puteți sa scrieți ce vreți în declarație, până la urmă.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua,

Puteti prezenta orice inscris relevant, acesta va poate fi transmis prin e-mail, scanat.

In aceasta modalitate justificati deplasarea in afara localitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declinare competenta adriana79 adriana79 Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Locuiesc in Suceava si o cunostinta, din Resita, cu care am avut o relatia contractuala, a depus la Resita o ... (vezi toată discuția)
Ordonanta militara 3 ursu.alex1111 ursu.alex1111 Buna ziua, As avea o intrebare referitoare la ordonata militara 3. Familia mea se afla intr-o situatie mai particulara in sensul ca avem 4 copii (cu varste ... (vezi toată discuția)
Alocatie monoparentala ioana79 ioana79 Buna ziua as dori sa imi spuneti si mie ce trebuie sa fac in urmatorul caz:pana in urma cu 3 luni am beneficiat de alocatie monoparentala.Eu am adresa din ... (vezi toată discuția)