avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire

IN URMA UNUI CREDIT NEACHITAT LA TIMP DIN MOTIVE PERSONALE, MI S-A INFINTAT POPRIRE PRINTR-UN TITTLU EXECUTORIU.PROBLEMA MEA ESTE URMATOAREA:EXECUTORUL A TRIMIS IN ACELASI TIMPINFIINTAREA POPRIRII SI LA LOCUL DE MUNCA SI LA BANCA UNDE MI SE LIVREAZA SALARIUL PE CARD.DECI IN FIECARE LUNA MI SE OPRESTE O DATA LA SERVICI 1/3, DIN RESTUL SALARIULUI BANCA UNDE MI SE LIVREAZA SALARIUL PE CARD IMI IA IAR1/3 DIN RESTUL SUMEI RAMASE DIN SALARIU.VA ROG DC MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT !:((
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:10, 16 Decembrie 2009
Trebuie sa formulati contestatie la executare si sa aratati instantei ca vi se opreste dublu fata de dispozitiile din codul de procedura civila; instanta va pronunta o hotarare prin care se va stabili doar o singura poprire.
Sfatul d-nei sdianaviolin este foarte corect , as mai adauga la cele spuse si faptul ca in Codul Muncii este prevazut expres faptul ca limita maxima a popririi in cursul unei luni este de 50% din venitul salarial si in cazul d-voastra retinerea este de 66% din pacate .
va multumesc pt sfat.as dori dc puteti sa ma ajutati si cu alta problema.Vreau sa fac un C.A.R.la servici dar mi se livreaza pe acelasi card de salariu care este blocat din cauza popririi.Banca imi poate opri toata suma sau 1/3 cat e legal?VA MULTUMESC! CAT COSTA SA FACI CONTESTATIA LA EXECUTARE SI IN CAT TIMP SE REZOLVA???#-o
nu vi se va retine tot imprumutul luat de la car, doar suma care este stabilita lunar a fi oprita.

in ceea ce priveste contestatia la executare este dreptul dvs sa o formulati si o veti castiga cu siguranta, insa trebuie sa analizati si situatia dobanzilor majorate si a comisioanelor suplimentare ce le platiti. ceea ce vreau sa zic este ca ar trebui sa achitati cat mai repede acea datorie pt a se micsora costurile ...
:offtopic: interventie moderator

Buna ziua user FYSHER44

Va rugam frumos sa nu mai scrieti cu litere mari de tipar.In internet acest lucru echivaleaza cu a tipa (la noi sau/si la alte persoane).
In acest sens va rugam sa va editati primul mesaj scris integral cu litere de tipar, precum si cel de-al doilea, unde aveti o propozitie scrisa cu litere mari!
Pentru editarea mesajelor, in partea dreapta, jos, a fiecarui mesaj postat, exista optiunea "editeaza", avand astfel posibilitatea sa va rescrieti mesajul cu litere mici.
Va multumim anticipat pentru intelegerea si amabilitatea de care veti da dovada.:)

Alte discuții în legătură

Cuantum poprire clearwater clearwater Buna ziua..! AM nevoie de un sfat care ma depaseste.Am mai multe datorii care stau in felul urmator:banca opreste 760 din salariu de 1500 dar fara executie ... (vezi toată discuția)
Poprire de catre executor judecatoresc marian72 marian72 Buna ziua ! Am instituita o poprire de catre un executor judecatoresc ,in suma de 4,372 lei , dintre care 826 lei sunt cheltuieli de executare silita ... (vezi toată discuția)
Validare poprire tert poprit - debitorul in proces ( contestatie la executare ) , corect sau nu ? severina severina As dori sa stiu pt un caz concret , daca Banca la care un salariat de-al meu este debitor, unde s-a emis un titlu executoriu de un BEJ , pt recuperarea sumelor ... (vezi toată discuția)