avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somaj tehnic

Bună ziua. Am suspendat contracte de muncă din 23 martie.Starea de urgență a inceput pe 16 martie. Cererea pt.75% o fac pt.perioada 23/31 martie? Acum echipa de la min.muncii a avut o exprimare care m a derutat. Au spus : calculul se face din 16/31 indiferent de data suspendării....Eu am calculat din 23.martie. Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: MINOKA HR , Consultant resurse umane 03:40, 4 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da este corect cum ati cerut; perioada 23-31.03.02020. Trebuie indeplinite cumulativ; si salariatul sa fie in somaj tehnic, si sa fie stare de urgenta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cei care ies pe posturile TV spun multe... vom vedea dupa ce vor verifica ce va iesi.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E corect sa solicitati de la data de 23 cand au fost suspendate contractele individuale de munca si nu inainte de aceasta data intrucat pana la 22 salariatii au lucrat iar contractele au fost active. Solicitarea din 16 martie se adreseaza celor care au suspendat contractele de munca de la acea data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Șomaj Celfar Celfar Bună ziua, dacă în perioada 16-31 martie am fost în șomaj tehnic,, în mai angajatorul o sa depună din nou documentele ptr a prelungi șomajul tehnic ... (vezi toată discuția)
Dreptul la somaj; in perioada de 24 de luni anterioara depunerii cererii de somaj, am avut 16 luni cim suspendat ametist08 ametist08 Buna ziua, In conformitate cu prevederile art.34 alin.(1) din Lg.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de ... (vezi toată discuția)
Angajari 2011 secretaruat secretaruat In 2011 se pot face angajari in sistemul bugetar (vezi toată discuția)