avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic

Salariat pensionar medical gr3, cu CIM partial pentru 4 ore , salariu de 4.000 ( deci pentru timp normal este de 8.000 ) Pentru ce valoare se calculeaza somajul tehnic, pentru salariu de 4.000 lei si pentru 4 ore , sau se calculeaza pentru un regim normal de lucru de 8 ore ?
Concret, va primi indemnizatia egala cu un salariat care are CIM pentru 8 ore ? sau jumatate ?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:19, 21 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se calculeaza la salariul mentionat in c.i.m. si nu la cel pentru norma intreaga.
cred ca nu m-am exprimat corect ...sa fiu inteles. am facut referire la suma calculata pe care o sa o primesc de la AJOFM , nu la ceea ce calculeaza angajatorul..care ii poate da intre 75-85 % in functie de ce este prevazut in CCM ..oricum , multumesc pt atentie..
AJOFM ramburseaza 75% din salariul de baza, adica cel trecut in CIM. Daca angajatorul are posibilitatea sa dea angajatului o suma peste acesti bani de la AJOFM, nimic (inafara de faptul ca a fost afectat de situatia de criza) nu il limiteaza.
75% din salariul de baza .... restul ce depaseste de la angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim vs ccm, sporuri, munca suplimentarã nste nste Bună ziua, Vă rog să daţi un răspuns la următoarele întrebări, confirmând sau infirmând răspunsul meu, eventual şi explicaţii dacă este ... (vezi toată discuția)
Calcul ore suplimentare xandi8207 xandi8207 Buna ziua. Am si eu nevoie sa imi explice cineva cum se calculeaza orele suplimentare in urmatoarea situatie: - contract individual de munca 8 ore pe zi 5 ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare cu ore libere platite cu 200% ?????? CODUL MUNCII:"Art. 117. - (1) Munca prestată în afara duratei normale a timpului de muncă săptămânal, prevăzută la art. 109, este considerată muncă ... (vezi toată discuția)