avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua!
Sunt o mămica casnica, recăsătorit.
Am divorțat legal de primul sot în noiembrie 2017.
Copilul mi-a fost încredințat exclusiv mie.
El trebuia sa plătească pensie de întreținere 25 %din veniturile lunare nete realizate, dar nu mai puțin de 25 %din salariu minim pe economie.
Evident el nu a plătit nimic.
Am vorbit cu un avocat și la contactat acum mai bine de o luna. El a zis ca vrea sa plătească dar nu are de unde. Ce pot face, cum se depune o plângere penala, o fac de acasă o scriu la politie?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 17:55, 4 Aprilie 2020
va cam pierdeti timpul la politie. Ce stiti de el, munceste , are bunuri ?
100% sigur nu știu, din auzite are firma de construcții.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
apelati la un executor judecatoresc , pt a incerca sa recuperati pensia .

Se poate merge direct la executor, fără a face mai întâi o plângere penala?
Mulțumesc mult!
nu au legatura una cu alta, bineinteles ca puteti alege oricare cale- una singura sau amandoua in ce ordine vreti.

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei alimentare Danydany81 Danydany81 Buna ziua,am si eu o problema ,am divortat de primul sot acum 5 ani de zile,pensia alimentara s a stabilit la 99 ron pentru ca nu avea servici si asa a si ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere a minorului de 1 an si jumatate NicoletaBarbu NicoletaBarbu Fostul sot nu a mai platit pensia copilului in varsta de 13 ani de 1 an si jumatate . An facut numeroase plangeri din care prima data a venit cu certificat ... (vezi toată discuția)
Abandonul de familie-termen de sesizare buna ziua! vă rog respectuos ... Adevar2 Adevar2 Abandonul de familie-termen de sesizare Buna ziua! Vă rog respectuos să mă ajutați cu un sfat pentru următoarea situație:2 copii încredințați după ... (vezi toată discuția)