avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandonul de familie-termen de sesizare Buna ziua! Vă ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandonul de familie-termen de sesizare Buna ziua! Vă rog respectuos ...

Abandonul de familie-termen de sesizare

Buna ziua! Vă rog respectuos să mă ajutați cu un sfat pentru următoarea situație:2 copii încredințați după divorț mamei.Sotul nu a mai plătit pensia de întreținere de 6 luni.Ce pot face? Dacă au trecut 6luni ,mai pot face plângere la parchet pentru abandon de familie sau nu mai pot face nimic?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Adevar2 , utilizator 20:00, 28 Martie 2021
Prin Decizia nr. 2/2020 pronuntata de ICCJ-Complet pentru dezlegarea unor chestiuni de drept in materie penala, s-a stabilit, printre altele, ca termenul de introducere a plangerii prealabile este de 3 luni de la data epuizarii infractiunii, adica de la ultima data cand ar fi trebuit sa efectueze plata.
Vă mulțumesc, doamna avocat,! Odată cu această plângere (care , înțeleg că nu s-a prescris),pot cere și plata pensiei pentru toate cele 6 luni sau plângere vizează strict fapta penală?
poate ar fi mai bine sa nu pierdeti timpul cu plangerea si sa apelati la un executor judecatoresc.
Mulțumesc!Ce pot să obțin, în condițiile în care muncește prin străinătate și nu am cunoștință dacă o face legal sau nu și și-a mai găsit și o duduie care-i gestionează resursele financiare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie ... floricel_1980 floricel_1980 Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare? Luna asta ar fi a treia luna. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema in care as dori sa va cer sfatul. in ... marinela1488 marinela1488 Buna ziua, Am o problema in care as dori sa va cer sfatul. In urma cu 3 ani fiul meu s-a separat de fosta concubina impreuna cu care are un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie rea credinta ContSters18205 ContSters18205 Buna, va rog sa ma ajutati cu un sfat, anume:eu sunt divortata prin sentinta definitiva din luna Dec 07. Ex sotul imi datoreaza pensie alimentara (pentru ... (vezi toată discuția)