avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie ...

Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare? Luna asta ar fi a treia luna. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 28 Decembrie 2023
Puteti sa o depuneti luna viitoare, maxim în martie.
Dupa 3 luni de neplata se poate vorbi de abandon de familie și plangerea e prealabila, adica se depune în termen de maxim 3 luni.
Puteti sa nu va mai încurcați cu plangerea și sa incercati sa il executați silit.
floricel_1980 a scris:

Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare? ...

„în cazul infracțiunii de abandon de familie prevăzută în art. 378 alin. (1) lit. c) din Codul penal, termenul de introducere a plângerii prealabile prevăzut în conținutul art. 296 alin. (1) și (2) din Codul de procedură penală – de 3 luni din ziua în care persoana vătămată sau reprezentantul său legal a aflat despre săvârșirea faptei – curge de la data la care persoana vătămată ori reprezentantul său legal a cunoscut săvârșirea faptei."
(ÎCCJ - Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, Decizia nr. 2/2020 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. se poate face plângere pentru abandon de familie, ... floricel_1980 floricel_1980 Bună ziua. Se poate face plângere pentru abandon de familie, dacă la finalul celor 3 luni de neplata, plătește pensia pe prima luna? De exemplu, în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema in care as dori sa va cer sfatul. in ... marinela1488 marinela1488 Buna ziua, Am o problema in care as dori sa va cer sfatul. In urma cu 3 ani fiul meu s-a separat de fosta concubina impreuna cu care are un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sanda2s sanda2s Buna ziua! In cazul plangerii penale pentru tulburare de posesie exista termen de formulare a plangerii? Multumesc! (vezi toată discuția)