avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 164 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua. Se poate face plângere pentru abandon de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua. Se poate face plângere pentru abandon de familie, ...

Bună ziua. Se poate face plângere pentru abandon de familie, dacă la finalul celor 3 luni de neplata, plătește pensia pe prima luna? De exemplu, în decembrie a trimis pensia pe octombrie. Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:08, 29 Decembrie 2023
Cred ca mai bine apelati la executor.
Abandon de familie : neplata, cu rea-credinţă, timp de 3 luni, a pensiei de întreţinere stabilite pe cale judecătorească.

DECIZIA Nr. 2 din 20 ianuarie 2020 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind interpretarea dispoziţiilor art. 378(abandonul de familie) alin. (1) lit. c) din Codul penal şi ale art. 296 din Codul procedură penală stabileşte că:

„În cazul infracţiunii de abandon de familie prevăzută în art. 378 alin. (1) lit. c) din Codul penal, termenul de introducere a plângerii prealabile prevăzut în conţinutul art. 296 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, – de 3 luni din ziua în care persoana vătămată sau reprezentantul său legal a aflat despre săvârşirea faptei – curge de la data la care persoana vătămată ori reprezentantul său legal a cunoscut săvârşirea faptei.
Faceti degeaba plangere ca nu mai aveti 3 luni de restanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie ... floricel_1980 floricel_1980 Bună ziua. În cât timp se depune plangerea de abandon de familie pentru neplata pensiei alimentare? Luna asta ar fi a treia luna. Mulțumesc! (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o problema in care as dori sa va cer sfatul. in ... marinela1488 marinela1488 Buna ziua, Am o problema in care as dori sa va cer sfatul. In urma cu 3 ani fiul meu s-a separat de fosta concubina impreuna cu care are un copil in varsta de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mamy86 mamy86 Buna ziua,sunt divortata,si de cand am divortat am avut probleme cu neplata pensiei alimentare a fostului sot,Banii cand ii trimite,ii trimite la parintii ... (vezi toată discuția)