Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, Am o problema in care as dori sa va cer ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, Am o problema in care as dori sa va cer sfatul. In ...

Buna ziua,
Am o problema in care as dori sa va cer sfatul. In urma cu 3 ani fiul meu s-a separat de fosta concubina impreuna cu care are un copil in varsta de 3 ani si 8 luni, aceasta parasind domiciliul comun impreuna cu copilul. Prin sentinta judecatoreasca s-a acordat custodie comuna si obligatia sa de a plati pensie de intretinere. Pana la acest moment nu a platit, neavand loc de munca. Fosta sa concubina a facut plangere penala pentru abandon de familie. Precizez ca in tot acest timp nu a putut lua legatura cu ea sub nicio forma, ea refuzand orice fel de legatura, schimband inclusiv numarul de telefon.
In acest context as dori sa intreb daca faptul ca fosta sa concubina a facut plangerea tardiv are vreo relevanta in situatia lui.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Aprilie 2021
marinela1488, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:07, 24 Aprilie 2021
fosta sa concubina a facut plangerea tardiv

de unde stiti ca a facut tardiv plangerea ?
cand s-a dat hotararea ?
de cat timp nu are fiul dvs de munca ?
Hotararea judecatoreasca a fost emisa in octombrie 2018, citatia pentru plangerea facuta de fosta concubina a venit in urma cu o saptamana.
Fiul meu nu a lucrat nici inainte si nici dupa emiterea hotararii judecatoresti. Nu a reusit sa se angajeze.
Multumesc
Ciudat ca un flacau care e ap de munca, nu are vreun handicap, sa nu isi gaseasca de munca daca vrea. Mai ales ca trebuie sa se intretina si pe el si e raspunzator si pt intretinerea copilului sau. Ramane de vazut cum apreciaza politia treaba asta.
in ce priveste tardivitatea ntroducerii cererii, iccj stabilește că:
„În cazul infracțiunii de abandon de familie prevăzute în art. 378 alin. (1) lit. c) din Codul penal, termenul de introducere a plângerii prealabile prevăzut în conținutul art. 296 alin. (1) și (2) din Codul de procedură penală - de 3 luni din ziua în care persoana vătămată sau reprezentantul său legal a aflat despre săvârșirea faptei - curge de la data la care persoana vătămată ori reprezentantul său legal a cunoscut săvârșirea faptei.
Termenul de 3 luni prevăzut în conținutul art. 296 alin. (1) și (2) din Codul de procedură penală poate să curgă din trei momente diferite, după cum urmează: a) din momentul consumării infracțiunii, dacă acest moment este identic cu cel al cunoașterii faptei; b) din momentul cunoașterii săvârșirii faptei, care se poate situa între momentul consumării faptei până la momentul epuizării și c) din momentul epuizării infracțiunii sau ulterior acestuia, odată cu cunoașterea săvârșirii faptei, caz în care nu trebuie să fi fost împlinit termenul de prescripție a răspunderii penale“.


fiul dvs nu a platit nici in 2018 , nici in 2019 si nici acum 3 luni.

Precizez ca in tot acest timp nu a putut lua legatura cu ea sub nicio forma, ea refuzand orice fel de legatura, schimband inclusiv numarul de telefon.Voia sa plateasca pensia si nu stia unde sa o trimita ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept procesual penal din data de 10 sept 2005 stie cineva de ce termenul de 2 luni pentru formularea plangerii prealabile, in cazul infractiuni de tulburare de posesie, se calculeaza de la data ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Girloanta Girloanta Pensia alimantara pentru fiica mea a fost stabilita procentual la 25%. Nu stiu efectiv daca fostul sot calculeaza corect acest procent pentru ca nu stiu ce ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara neplatita Flori74 Flori74 Buna ziua! fostul sot nu mi-a mai platit pensie alimentara la copil de sase ani,va rog sa imi spuneti care sunt pasii care se urmeaza ptr a recupera ... (vezi toată discuția)