avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... CNP-ul de pe Certificatul de Nastere (transcris)
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

CNP-ul de pe Certificatul de Nastere (transcris)

Buna ziua, imi permit sa solicit ajutorul comunitatii avocatnet.ro pentru urmatoarea situatie : sunt o persoana majora nascuta in strainatate (UE) din parintii români. Am sosit in Romania pentru noul meu loc de munca.

Pentru intocmirea unui contract de munca intr-o firma din Romania este necesar obtinerea Codului Numeric Personal (CNP). Am inceput cu transcrierea certificatului meu de nastere emis de catre autoritatiile straine. Cererea mea a fost aprobata, si la termen mi s-a transcris certificatul de nastere (cu CNP).

Problema este că în ziua programată pentru eliberarea certificatului meu s-a aplicat starea de urgentă cauzată de pandemia Covid-19. Ceea ce inseamna inactivitatea momentana a biroului de transcrieri. Am nevoie URGENT de acest CNP intrucat riscul de a pierde locul de munca este real (ceea ce ar insemna o pierdere a resurselor vitale).

Avand în vedere că acum "exist" pe planul inregistrării la stare civila, cum pot afla cât mai repede acest CNP ? Daca merg la politie mă vor recunoaste in bazele lor de date cu nume/prenumele meu ? Pot solicita la stare civila o trimitere prin mail sau posta ?

Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 13:39, 1 Mai 2020
Teoretic nu se elibereaza date cu caracter personal pe e-mail. Odata cu intrarea in vigoare a Decretului 195/2020 sunt sistate anumite activitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal.. xiusha xiusha in certificatul de casatorie lipseste cod numeric personal..Sunt cetateanca a Republicii Moldova,si sotul nu are cetatenie romina si in cetificatu de casatorie ... (vezi toată discuția)
Persoana interesata rectificare certificat de nastere cyan cyan Pentru rectificarea datelor din certificatul de nastere cererea poate fi depusa numai de catre persoana interesata sau aceasta poate imputernici alta persoana ... (vezi toată discuția)
Certificate nastere sua transcriere in ro Miorita34 Miorita34 Buna ziua! Imi puteți spune unde e mai usor de transcris certificatele americane de nastere , in România sau la consulatul Ro in SUA? Noi, parintii, suntem ... (vezi toată discuția)