Buna ziua, imi permit sa solicit ajutorul comunitatii avocatnet.ro pentru urmatoarea situatie : sunt o persoana majora nascuta in strainatate (UE) din parintii români. Am sosit in Romania pentru noul meu loc de munca.
Pentru intocmirea unui contract de munca intr-o firma din Romania este necesar obtinerea Codului Numeric Personal (CNP). Am inceput cu transcrierea certificatului meu de nastere emis de catre autoritatiile straine. Cererea mea a fost aprobata, si la termen mi s-a transcris certificatul de nastere (cu CNP).
Problema este că în ziua programată pentru eliberarea certificatului meu s-a aplicat starea de urgentă cauzată de pandemia Covid-19. Ceea ce inseamna inactivitatea momentana a biroului de transcrieri. Am nevoie URGENT de acest CNP intrucat riscul de a pierde locul de munca este real (ceea ce ar insemna o pierdere a resurselor vitale).
Avand în vedere că acum "exist" pe planul inregistrării la stare civila, cum pot afla cât mai repede acest CNP ? Daca merg la politie mă vor recunoaste in bazele lor de date cu nume/prenumele meu ? Pot solicita la stare civila o trimitere prin mail sau posta ?