avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate absoluta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate absoluta

Tatăl meu mi a făcut acte de întreținere pe doua imobile. Acum dorește sa mi anuleze în instanta cel de al doilea act pe motiv ca nu are cauza. Adică nu este legal deoarece întreținerea i o acordam pt primul act de întreținere. Poate sa mi anuleze cel de al doilea act? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:20, 4 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu neaparat. Tocmai pentru ca întreținerea este un contract aleatoriu, este posibil ca pe termen lung îngrijirea prestata sa depășească valoric imobilul din primul act.
Se poate încheia un contract de întreținere in schimbul a mai multe imobile.
Știind că tu însuti ai încheiat deja un contract de întreținere pentru un bun, nu prea mai are noimă să susții acum ca al doilea contract de întreținere este lipsit de cauză.
... Acum dorește sa mi anuleze în instanta cel de al doilea act pe motiv ca nu are cauza. ...

Va dati seama ca si dansul s-a informat inainte sa faca astfel de afirmatii, asa incat trebuie citite contractele inainte de a se putea spune daca se poate sau nu se poate cere anularea ultimului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Aprilie 2020
trandafir2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de dobandire imobil cand proprietarul are mostenitor rezervatar zsigmondati zsigmondati Buna ziua, Întrebare/situație: Mama mea a avut o sora (pe numele Maria, decedată) care a fost casatorita cu Nicolae. Nicolae are o fiica din prima ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare MCuta MCuta Buna, intentionez sa iau in intretinere o persoana in varsta de 70ani. Spuneti'mi va rog daca este necesara sau nu expertizare psihiatrica inainte de a incheia ... (vezi toată discuția)
Anularea unui testament cu clauza de intretinere alexsimg alexsimg am un testament cu clauza de intretinere facut de o batrana in urma cu 11 ani in tot acest timp m-am ocupat de intretinerea dansei in mod onorabil. Dansa mi-a ... (vezi toată discuția)