avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce pot face
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce pot face

Am fost data in judecata de o companie de telefonie mobila pentru neplata.Abonamentul a fost facut in februarie 2017. Ce pot sa fac ?Suma este enorma .Cum să procedez?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă v-a fost comunicată cererea de chemare în judecată trebuie să formulați o întâmpinare.

Întâmpinarea este actul de procedură prin care pârâtul se apără, în fapt și în drept, față de cererea de chemare în judecată.

Sancțiunea prevăzută de legiuitor pentru nedepunerea întâmpinării în termenul prevăzut de lege este decăderea din dreptul de a mai propune probe și de a invoca excepții de ordine privată (un exemplu de excepție de ordine privată ar fi prescripția).
Puteti sa mergeți la un av pt a discuta ce aparari puteti face pt a povesti av ,care este situația din punctul dvs de vedere ,etc.
Formulati intampinare in 25 zile de la
comunicarea cererii!
De regula, companiile de telefonie percep o taxa abuziva de reziliere (parte integrata a anexei, nu a contravtului insusit de parti prin semnatura), invocati inclusiv aceasta aparare.
Prudent ar fi sa contractati macar servicii avocatiale de redactare.
Stimate domn,

In baza art. 205 din Codul de procedura civila, puteti formula intampinare, in care specificati pozitia procesuala a dumneavoastra.

In intampinare, veti explica situatia cu care v-ati confruntat, invocand motivele de fapt si de drept.

Unele clauze din contractele de prestari servicii, incheiate cu operatorii de telefonie mobila, au fost declarate de instantele de judecata ca fiind abuzive, cata vreme acestea nu au fost negociate si au produs un dezechilibru , intre drepturile si obligatiile partilor semnatare.

Puteti atasa inscrisuri doveditoare.

In probatiune puteti solicita proba cu inscrisuri, interogatoriul societatii comerciale, precum si expertiza financiar-contabila.(daca nu rezulta din inscrisuri anumite sume de bani,certe, precise ).

Pentru a beneficia de o aparare calificata, apelati la serviciile unui avocat.

O zi frumoasa,

av.Stoica Ioana.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere intampinare emine emine Buna seara, Buna seara, Am o prietena care este chemata in instanta pe data de 1 aprilie de catre o societate de telefonie mobila, datorita unor facturi ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecatã potrivit noului cod de procedurã civilã sarah1985 sarah1985 Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat ... (vezi toată discuția)
Chemat in judecata civila Nepotul Nepotul Buna seara, Am fost chemat in judecata pt dezbaterea de mostenire. Am primit o Comunicare in Adresa emisa pe 26 septembrie, ea contine: In legatura cu ... (vezi toată discuția)