avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie in somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie in somaj tehnic

Buna ziua,
Ce inseamna suspendarea preavizului pe timpul somajului tehnic? Sunt in somaj tehnic pana la sfarsitul lunii in curs Daca mi-am gasit alt job si imi inaintez demisia, preavizul de 20 de zile va incepe sa curga dupa ce ies din somaj tehnic? Adica va mai trebui sa stau inca 20 de zile de la sfarsitul lunii acesteia? Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CristinaC76 , utilizator 08:49, 6 Aprilie 2020
1. Somajul tehnic poate constitui motiv pentru suspendarea contractelor de munca individuale, din initiativa ta ca angajator, si fara sa ai obligatia de a te consulta in prealabil cu salariatii.

2. In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

In speta, la incetarea cauzei care a determinat suspendarea contractului individual de munca, termenul de preaviz va continua sa curga.
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz florentinaI florentinaI Am un contract pe perioada determinata de 3 luni in cadrul unei firme, care se termina pe 30 iunie 2011. Intre timp eu mi-am gasit un job mai bun, la care ... (vezi toată discuția)
Contract de munca alex83 alex83 Buna ziua..lucrez la o agentie de pariuri..si intre timp mi-am depus cererea de demisie fara sa specific perioada de preaviz..motivul demisiei este ca mi-am ... (vezi toată discuția)
Angajat cu perioada de proba 3 luni - vreau sa imi pun demisia, trebuie sa mai stau in preaviz? elmauss elmauss buna seara, lucrez la o societate in perioada de proba de 3 luni , incepand din 9 ianurie a.c. si am gasit un job mai bun drept urmare vreau sa imi pun ... (vezi toată discuția)