avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Intelege cineva care este corelarea cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Intelege cineva care este corelarea cu privire la testarea persoanelor care au fost confirmate pozitiv si daca acestea sunt cele din carantină sau nu?Par sa fie toti adunati dar nu stiu cati din cei carantinati sunt cu testare pozitiva COVID 19 din număru

Eu nu inteleg de unde provin persoanele testate pozitiv.
Sunt cele din carantină combinate cu cele din orase sau cum?
Mie asa imi pare si situația este confuză.
---------

[ link extern ]

,,Corelația dintre numărul de teste zilnice și noile cazuri de infecție cu COVID 19 este evidentă. Cu cât numărul de teste făcute în 24 de ore este mai mare, cu atât crește și numărul cazurilor noi raportate în 24 de ore. Și invers."
-------------

M-ar interesa sa ma lămuresc câte persoane sunt testate pozitiv în carantină si cate în orașe dar care să nu fi venit din străinătate.

Cunoaste cineva aceasta informatie?

As vrea sa stiu cati din cei veniți din străinătate si aflati în carantină au fost testați si cati din ei au ieșit pozitiv si cati negativ.
Trebuie să fie un număr foarte mare de testati pozitiv.
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:52, 14 Aprilie 2020
La început au fost chinezii...
Si italienii am putea spune...

Noi nu suntem la început.
Trebuiau adunate toate informatiile din timp si contabilizat totul.Era si este necesară o coordonare atentă si adaptată imediat la.problemele concrete care apar.Aici nu există o formulă universal valabilă aplicabilă.

La noi problema este ca nu avem bani.
Testarea presupune bani dar nu stiu ce sume ar presupune.
Nimeni nu a zis asa ceva.

Pot exista mai multe strategii adoptate în prezent dar nu inteleg care este strategia.
La noi se merge pe economie de teste ca nu sunt bani.

Strategia care se vede clar si este corecta, sub un aspect, este aceea sa ne îmbolnăvim pe rând ca sa poata medicii sa ne trateze, probabil nu chiar toti dar daca nuneradicam virusul nuneste decat o chestiune de timp...
Adică...cum mai ziceam eu...sa.nu ajungem ca Italia si Spania.

Acesta este insa primul pas...

Cu pasul.doi am.eu nedumeriri...
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu cred ca avem o strategie oficiala de testare. Sau daca avem nu este publica si discutata pentru ca inca se testeaza preferential. Si ceva imi spune ca nu se va schimba ceva cat timp avem totusi un numar mic de morti (nu stim cati imbolnaviti daca nu testam suficient).
Nu pot face testare masivă ca nu au bani.
Orice guvern ar fi fost, inclusiv PSD, situația ar fi fost aceeași.

Eu consider că singura șansă pentru testare masivă este sa se împrumute din China aparate PSR. Altfel, nu au bani si nu fac fata.Deci, nu sa cumpere testele PSR ca nu sunt bani si apoi nu mai ai ce sa faci cu ele daca vei avea sute de aparate.
Vad diverși politicieni din partide care nu au legatura cu guvernul care tot vorbesc dar nu fac nimic.Trebuie fapte si nu vorbe.
Sa arate banii de teste sau sa vina cu variante viabile.

Testarea se face strict orientată pe ceea ce isi permite guvernul.
Nici mie nu imi convine dar orice partid ar fi fost la guvernare ar fi făcut la fel pentru ca nu au bani.

Nici atatia medici cati ar fi necesari nu stiu daca exista.
Se face recoltarea iar apoi mai sunt si medicii laboranti care fac testele.
Guvernantii si-au tot batut joc de sistemul medical timp.de 30 de ani si acum isi dau si ei cu parerea aiurea pe.lucruri evidente.

Trebuie bani sau variante inteligente.
Cum bani nunsunt este evident faptul că trebuie găsite variante inteligente.

A propus vreun politician o varianta inteligenta si mi-a scapat mie?
Ma tem ca...nu...din pacate...
Dar, în mod.demagogic tot spun de necesitatea testării populației.
O.K., si eu sunt de acord, dar, din ce bani sa se cumpere testele PSR?
PSD stie ce bani sunt la buget si nu inteleg de ce nu vin cu idei inteligente.

Pe mine ma interesa sa soluții si nu vorbe goale.
Trebuie oameni operativi care să vină cu variante concrete si nu demagogi.

Cei care fac 10 metri de autostrada pe an isi dau si ei cu parerea...
Marea problema este ca ei nu conștientizează nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu mai cred ca nu pot renunta la hartogarie si proceduri. Fara legatura cu vreun partid. Au aparate de testat dar nu stiu ca le au pentru ca sunt in depozitul spitalului x si s-au ratacit hartiie. Sau, caz concret, in Baia Mare se achizitioneaza un aparat de testare pentru spitalul de boli infectioase. Numai achizitia, pregatirea, montarea dureaza deja de 3 saptamani. Probabil peste 2 va fi functional. Daca o sa fie instruiti medicii, daca, daca...
Cred ca probema ne e inradacinata in sange. Nu stim sa fim eficienti, sa nu cautam castig personal peste tot, sa respectam recomandari. Toti, independent de partid, educatie, varsta.
Ceva nu e in regula cu multe, ni se spune ca nu sunt masti. Doctorii nu au masti, Atunci de ce in orasul meu sunt masti in aproape toate farmaciile si pe aproape toate fetele oamenilor? 90% le poarta tot timpul. Cred ca ne incurca capacitatea noastra de a gestiona situatia, nu lipsuri propriu-zise.
Si ca raspuns la intrebarea initiala, NU stiu sa existe o procedura clara de testare. Probabil intentionat, pentru ca nu poti face procedura fara teste. Acum 2 saptamani se testau persoanele din carantina. Acum nu se mai testeaza nu pentru ca s-ar fi modificat ceva oficial dar pentru ca nu au teste.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Dana Posta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dana Posta a scris:


Si ca raspuns la intrebarea initiala, NU stiu sa existe o procedura clara de testare. Probabil intentionat, pentru ca nu poti face procedura fara teste. Acum 2 saptamani se testau persoanele din carantina. Acum nu se mai testeaza nu pentru ca s-ar fi modificat ceva oficial dar pentru ca nu au teste.

Se testeaza in continuare, in limita capacitatii noastre de procesare.Cred ca am depasit numarul de 2000 de teste pe zi.Procedura de testare e tintita, la un asa numar mic, doar la cei simptomatici.

Avem in carantina peste 25000 de persoane si mai vin din exterior. Prin urmare e nerealistic sa crezi ca poti sa testezi fiecare persoana carantinata.

[ link extern ] /
[ link extern ] /
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
latka, moderator

Alte discuții în legătură

Testarile domnului dr. streinu cercel si a doamnei primar firea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Mie imi pare o masura foarte utila. Voi ce parere aveti. Gandesc bine pentru ca vin doctorii la scara blocului si nu merg oamenii la.spital. Ar.fi fost ... (vezi toată discuția)
Covid-19. a emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu covid-19 in romania? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta ... (vezi toată discuția)
România ar avea potențial sa produca testele pentru noul coronavirus? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ma refer la toate testele relevante, atat la cele PCR cât și la cele pentru a se verifica cât din populație s-a imunizat. Am văzut că medicii merg pe ... (vezi toată discuția)