avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzufruct care sa fie valabil dupa decesul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzufruct care sa fie valabil dupa decesul proprietarului

Buna ziua
Este posibil sa fac un Uzufruct pe casa,persoanei cu care stau dar acesta(uzufructul) sa intre in vigoare dupa decesul meu ? Daca intre timp ma si casatoresc cu persoana,ce se intampla cu uzufructul ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:42, 7 Aprilie 2020
drept de abitatie are pana la un eventual partaj.. si ma indoiesc ca va avea bani sa dea sulta 3 sferturi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu știu dacă ”raluk0207” este sau nu avocat, dar dă unele dintre cele mai corecte și la obiect răspunsuri de pe aici.

la fel și ”gi-jane2”, care a spus că ar fi fost apreciată decența de a aștepta un răspuns fără să faceți o astfel de afirmație.

mă raliez amândurora, din motive evidente!

giant112 a scris:

Multumesc.
Astept si raspunsul unui avocat.

Va multumesc pentru raspunsuri.Inteleg ca testamentul este cel mai bun lucru pe care il am de facut.
Cand am spus ca astept raspunsul unui avocat,pana sa scriu aceasta fraza mi-a raspuns numai o domnisoara care apare ca utilizator ,nu avocat.
Moderatorul Jane2 ma lamurit acum.Testament sa fie.
MULTUMESC INCA O DATA.
Da, am ales să nu îmi fac publica profesia, din considerentul că numeroși useri carora le-am raspuns, m-au contactat ulterior pe numărul personal sau la birou fără acceptul meu prealabil.
Dacă nu aș fi fost de profesie, probabil mi-aș fi ocupat timpul cu altceva, decât sa raspund pe un forum cu subiecte juridice.

giant112 a scris:

Va multumesc pentru raspunsuri.Inteleg ca testamentul este cel mai bun lucru pe care il am de facut.
Cand am spus ca astept raspunsul unui avocat,pana sa scriu aceasta fraza mi-a raspuns numai o domnisoara care apare ca utilizator ,nu avocat.
Moderatorul Jane2 ma lamurit acum.Testament sa fie.
MULTUMESC INCA O DATA.

Si daca as fi scris ca sunt avocat, dvs ati fi luat de bun raspunsul meu, doar pentru că am scris ca sunt avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri treidecinci treidecinci Traiesc cu o femeie cu care nu sunt casatorit. Care este procedura - 100% sigura - ca dupa decesul meu ea sa poata continua sa traiasca in locuinta urmand ca ... (vezi toată discuția)
Drept viager de habitatie aaalinaaa aaalinaaa buna ziua, problema mea este urmatoarea: Am dobandit inaintea casatoriei in imobil,acum m-am casatorit,eu am o fetita din prima casatorie iar sotul meu un ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)