avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conturi Bancare Parinti Decedati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conturi Bancare Parinti Decedati

Buna ,
Sa presupunem ca singurul copil are acces la home bankingul singurului parinte ramas ca sa faca operatiuni bancare in numele parintelui. Ce se intampla daca parintele decedeaza subit ? Fiul mai are voie sa acceseze home bankingul si sa faca transferuri ?

Va multumesc
Buna seara,

Sumele din contul bancar reprezinta activul masei succesorale, ceea ce inseamna ca si acestea trebuie aduse la masa succesorala in vederea efectuarii partajului. Astfel, dupa decesul titularului de cont bancar nu se mai pot efectua transferuri. Un alt aspect, nu sunt foarte sigura cu privire la acest aspect, dar asa ar fi logic din punctul de vedere al securitatii tranzactiilor interbancare, trebuie sa se declare la banca faptul ca a survenit decesul titluarului de cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe transfer bani urmasi in caz de deces parinte SorinGeo SorinGeo Buna ziua, In cazul decesul parintelui, pentru transferul bancar al banilor in contul personal al acestuia in cel al copiilor mostenitori se percep taxe ( ... (vezi toată discuția)
Aspecte de clarificat - succesiune Timis V. Timis V. Sotul meu a decedat in noiembrie 2021. Avem un copil de 8 ani. Vreau sa incep demersurile pentru succesiune, insa as vrea sa clarific cateva aspecte ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare sau donatie? Ruxa Ruxa Buna ziua, Parintii sotului meu, vor sa treaca o garsoniera din proprietatea tatalui (e o mostenire) in proprietatea sotului meu. Ce e mai recomandat? ... (vezi toată discuția)