avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu crestere copil tata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu crestere copil tata

Buna ziua! Salariatul nostru solicita concediu crestere copil pt cel de-al doilea copil, nascut in data de 01.04.2020. Sotia acestuia beneficiaza de concediu crestere copil cu dizabilitati cu varsta pana la 3 ani (pentru primul copil). Poate salariatul sa solicite suspendarea contractului de munca de la data nasterii copilului? El se afla momentan in concediu medical cod 09 - pana la data de 08.04.2020, deci teoretic suspendarea va fi cu data de 09.04.2020.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:01, 8 Aprilie 2020
Buna ziua,
Poate solicita acest concediu dupa ce inceteaza concediul sotiei.
Pana atunci, sotia deja aflata in concediu o sa beneficieze, daca depune actele, de un stimulent de 1250 de lei in acest moment pe toata perioada cat se suprapun cele doua concedii.
Sau poate renunta sotia la concediu si ramane tatal, in aceleasi conditii...
Discutati cu cei din contabilitate/resurse umane, ar fi trebuit sa stie asta.
Sau cititi OUG 111/2010, acolo gasiti baza legala a ceea ce am scris mai sus.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator
Va multumesc foarte mult pt raspuns! Poate solicita sotia incetarea drepturilor acordate pentru primul copil, astfel incat sa beneficieze si sotul de concediu crestere copil?
Sotia poate reveni la fostul loc de munca, sau ramane casnica, si sotul poate depune actele pentru a intra in CCC pentru primul copil precum si actele necesare pentru a beneficia de acel stimulent pentru al doilea copil.
Sa sune, sau sunati dvs., la AJPIS si intrebati care este procedura exacta.
Indemnizatia pentru CCC nu se poate cumula cu stimulentul de isnertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer concediu crestere copil intre soti badar badar Buna ziua. Avem un copil nascut in data de 11.10.2016. Din 24.11.2016 sotia mea a beneficiat de concediul de crestere a copilului, dar in data de 24.08.2017 va ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutați-mă! Jinga Marian Jinga Marian Bună ziua! Soția mea este în concediu creștere copil pana la data de 08.08.2019 iar pe data de 05.01.2019 a mai născut un băiețel pentru cel de al ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie costinic costinic 1. Sotia va naste dupa 1 martie. Va opta pentru CCC de 1 an. Ca tata trebuie sa intru in CCC cel putin o luna de zile. In aceasta luna pot renunta la CCC ... (vezi toată discuția)