avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copil minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copil minor

Buna ziua, este mai complexa povestea dar voi incerca sa o simplific. Eu sunt romanca si locuiesc in Bucuresti impreuna cu fiul meu de doi ani. Sotul este american si acum este in Scotia unde nu are loc de munca. Am hotarat sa divortam si a zis ca semneaza "orice" lasandu-ma pe mine cu birocratia...acum eu si sotul meu nu avem comunicare deloc singura lui pretentie fiind sa fie instiintat cu privire la divort.

intrebarea mea este...cum pot finaliza divortul fara el avand in vedere ca avem un copil de doi ani? El a zis ca imi cedeaza mie toate drepturile dar nu stiu daca asta se poate, plus ca se poate razgandi oricand la cat de nestatornic este...

Raspund la orice alte intrebari

Multumesc anticipat,
Irina T
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:00, 4 Noiembrie 2023
Stimata doamna,

Instanta de judecata poate lua act de acordul sotilor, in ceea ce priveste autoritatea exclusiva.

(sotul isi poate exprima optiunea prin declaratie-acord, data in fata CONSULATULUII/ AMBASADEI , ori in fata unui notar public ).

Divortul poate fi transat, in aceeasi modalitate, prin acordul partilor litigante.

Varianta amiabila este cea mai avantajoasa, durata procesuala este scurtata in mod considerabil, eforturile depuse nu sunt unele insemnate.

Citarea sotului poate sa aiba loc si prin telefon si e-mail,pentru operativitate,

Documentele care atesta veniturile sale pot fi traduse, fara a fi necesara legalizarea.

Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
chiar daca nu cunoasteti adresa din strainatate, sotul poate fi citat prin publicitate si divortul oricum se va pronunta,
cat despre exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dvs- ar fi perfect sa nu se prezinte si sa nu prezinte interes in relatiile cu minorul, asa veti castiga mult mai usor
Buna ziua, revin cu niste completari in speranta ca ma veti ajuta cu niste sfaturi. Fostul meu sot a venit in romania in mai anul acesta si a intentat si el proces de divort. procesele s-au cumulat avand acelasi obiect de divort cu minori. Eu si fostul meu sot am fost de acord cu divortul, cu stabilirea domiciliului copilului la mine si cu numele, ramanand in discutie doar autoritatea parinteasca pe care eu o vreau exclusiva si vizitarea.

Fostul meu sot este extrem de violent verbal, pt ca nu ii permit accesul fizic la mine, imi tot spune ca ce bine ar fi daca as muri, ca o sa ii spuna copilului ce mama oribila sunt, defapt ii si spune... in aceasta vara din mai pana in august eu am permis vizitarea copilului fara sa am un ordin in acest sens, am oprit orice comunicare in momentul in care aceste apelative injurioase le folosea in fata copilului. Baietelul meu fiind martor la aceste agresiuni refuza sa mai vorbeasca cu el, si eu stiu ca pot fi acuzata de alienare parentala insa precizez ca fiul meu nu il cunostea pe tatal lui si eu am incuviintat in aceasta vara intalniri intre ei, in pofida injuraturilor si amenintarilor cu moartea pe care le primesc de 4 ani de cand tatal lui a parasit domiciliul cand fiul meu avea 11 luni.

De anul trecut ii tot trimit mailuri tatalui pentru a imi da o procura de inscriere la gradinita si ma ignora in aceasta privinta ca acum ca suntem in proces sa ma intrebe de ce nu e fiul meu la gradinita... am mailurile si mesajele in care il rog sa ma ajute cu gradinita... fiul meu este la cursuri private pt ca nu am vrut sa il tin acasa...

Ce sfaturi imi puteti da pentru a obtine autoritatea parinteasca exclusiva? imi cer scuze daca am dat prea multe detalii, poate unele irelevante...Poate instanta sa ma oblige sa impart autoritatea parinteasca cu un om care spune deschis in mesaje ca ma vrea moarta si ca o sa ii spuna copilului meu orice pentru a il indeparta de mine? Baietelul meu a stat cu mine non stop de la nastere si nu a suferit direct despartirea noastra fiind foarte mic cand tatal lui a plecat. In mod cert efecte vor aparea pe viitor dar normalul lui pana la varsta de 5 ani am fost eu si bunicii materni, pt el asta e conceptul de familie, si acum trebuie sa introduc in viata lui un om care nu doar ca ma abuzeaza pe mine ca mama, dar este si un strain pt fiul meu...

Multumesc
Trebuie sa discutați și sa primiți asistenta juridică de la avocatul de caz.
Este mult de discutat și fiecare detaliu schimba situația sau generează ceva nou.
Fiecare avocat are strategia lui în funcție de timp și mai multe lucruri.
Subiectul este extrem de complex...

București 2023
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 Noiembrie 2023
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Multumesc, da asa este... este complex...

Alte discuții în legătură

Custodie in divort de un cetatean strain irinatracy87 irinatracy87 Buna ziua, Situatia mea e mai complicata.. cred. Sunt legal casatorita cu sotul meu, cetatean american insa suntem despartiti in fapt din 2019. Avem impreuna ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil minor irinatracy2020 irinatracy2020 Divort cu un copil minor Eu si sotul meu ne-am despartit in fapt in 2019, cand baiatul nostru avea 11 luni. Sotul este cetatean American si a parasit ... (vezi toată discuția)
Decazut din drepturi nicolaeflorin nicolaeflorin buna ziua,problema mea sta in urmatorul fel..am 32 de ani si am fost casatorit in anul 2009 pana in 2010..in urma acestei casatorii am si o fetita care acum ... (vezi toată discuția)