avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Concediu prenatal si postnatal
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Concediu prenatal si postnatal

Bună seara,
Daca am lucrat la o firmă până la data de 11 iunie 2019 apoi am rămas însărcinată și m-am angajat din nou în altă parte la o firmă începând cu data de 27 ianuarie 2020 pot beneficia de concediu prenatal pe toată luna aprilie?
Mentionez ca data estimativa de naștere este 8 mai.
Apoi pot lua în continuare concediu postnatal până la 126 de zile fara sa imi fie afectată indemnizatia de creștere copil?
Concediu postnatal este mai mare decat indemnizatia de creștere copil.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 08:53, 9 Aprilie 2020
Buna ziua,
Primiti indemnizatia pentru concediul maternal daca ati lucrat cel putin 6 luni din ultimul an, anterior lunii in care beneficiati de acest concediu, indiferent de angajator.
Pentru a primi indemnizatia de la noul loc de munca trebuie sa duceti actele care atesta vechimea si plata contributiilor de la fostul loc de munca la actualul ( intrebati contabila/resursele umane, ar trebui sa va spuna de ce au nevoie).
Puteti beneficia de toate cele 126 de zile de concediu, indiferent daca beneficiati de o perioada mai mare din acesta dupa nastere.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil Luiza.G Luiza.G Buna ziua, am absolvit liceul pe data de 29.05.2020, eu frecventand cursurile la zi. Sunt insarcinata in 5 luni in prezent, iar eu la inceputul lui noiembrie ... (vezi toată discuția)
Întrerupere loc de munca lrslrs lrslrs Bună ziua, Doresc sa știu ce perioada de timp pot sa am întrerupere de la ultimul loc de munca. Pe 27 Decembrie o sa fie ultima mea zi la actualul loc de ... (vezi toată discuția)