avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj in urma divortului

Buna seara!
A fost casatorita din anul 2007 pana in 2020 si acum in aprilie am bagat divortul.
In anul casatoriei eu detineam o garsoniera, in care sotul s-a mutat alaturi de mine iar in anul 2017 am vandut garsoniera mea . Pe langa suma optiuta pe garsoniera am ai adus o suma de 8000 de euro mostenire, care o pot dovedi. Cu acesti bani cumulati am cumparat un alt apartament. In noul apartament locuim de 2 ani si 6 luni.
Daca ma pute-ti sfatui care sunt partile egale de partaj. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:01, 10 Aprilie 2020
Daca nu ati solicitat prin cererea de divort si partajarea bunurilor atunci este prematur a se discuta acum de partaj si cote.
Dupa finalizarea divortului se poate deschide dosar de partaj de partea interesata.
La prima vedere pare ca sotul nu ar avea niciun drept asupra imobilului.
Poate v-a sfatuit notarul sa mentionati in contractul de achizitie al imobilului ca suma provine din vanzarea unui bun propriu si din mostenire astfel incat sa aveti siguranta ca sotul nu ridica pretentii.
Daca ati formulat divortul prin avocat atunci comunicati cu acesta sa va sfatuiasca si cu partajul, daca nu, ar fi indicat sa contactati un avocat sa va verifice si cererea de divort. Inca mai sunteti in termen sa o modifcati.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Trebuie ca în cererea de partaj să cereți constatarea faptului că apartamentul este bunul dvs propriu, deoarece a fost cumpărat cu banii rezultați din vânzarea unui alt bun propriu și din banii de moștenire. Apartamentul nu se partajează deoarece este bun propiu al dvs.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
Adrian ALBU, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire dobândită în timpul căsătoriei! daca un soț ... Tavi74 Tavi74 Moștenire dobândită în timpul căsătoriei! Daca un soț își vinde moștenirea dobândită, pentru a cumpăra un imobil pe numele ambilor soți, cum se ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil FLORINTACHE FLORINTACHE Buna seara, De curând s-a finalizat procesul de divort. As dori sa introduc o actiune de partaj pentru apartament insa situatia e urm: -Mama mea a vandut ... (vezi toată discuția)
divort si imobil cumparat din bani mosteniti de unul dintre soti elena mituta elena mituta Va rog sa ma ajutati!!!! spuneti -mi daca sotia are dreptul la proprietate (imobil)daca pe actul de vanzare cumparare scrie ca banii provin din mostenirea ... (vezi toată discuția)