Moștenire dobândită în timpul căsătoriei!
Daca un soț își vinde moștenirea dobândită, pentru a cumpăra un imobil pe numele ambilor soți, cum se partajează la un eventual divorț?
Recomandat este că, in cazul in care se cumpără un imobil dobândit din banii dintr-o moștenire a unuia dintre soți, bunul respectiv sau doar o anumită parte( care a fost plătită cu banii din moștenire) să fie trecut în actul de cumpărare că fiind bun propriu al soțului care a dobândit moștenirea, specificandu-se in contractul de cumpărare că suma de bani( integrala sau parțială) provine din vânzarea unui bun propriu dobândit prin moștenire de unul dintre soț. In contract se va trece și celălalt soț și se va specifica că recunoaște acest lucru, a bunului dobândit că fiind unul propriu.
Daca nu s-au dat toți banii pe imobil de sotul moștenitor, ci doar o parte din suma, atunci va fi bun propriu doar partea din bun plătită cu banii din moștenire, iar cealaltă parte, plătită cu bani comuni ai soților, va fi o parte comuna.
Oricum, procedandu-se așa, in cazul nefericit in care soții ajung la divorț și partaj, se va știi exact ce este bun propriu și ce este bun comun.