avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare parcare inainte de semnare contract final ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare parcare inainte de semnare contract final Prima casa

Buna ziua,

sunt in curs de achizite a unui apartament nou care are si o parcare cu nr.3

Am parcurs toate etapele, banca a aprobat creditul, Fondul de garantare a aprobat creditul, urmeaza sa primesc de la fond hartia pentru a semna contractul cu banca.

Ulterior m-am inteles cu dezvoltatorul daca poate sa-mi de-a alt numar de parcare , nr.31 (nr.31 e liber si nu e inscris in extrasul de CF al parcarii), el a zis ca nu o sa fie problema.

- Apartamentul are un CF separat
- Parcarea are alt CF separat in care se mentioneaza ca e cota parte 1/60 , adica 60 Parcari

In antecontractul semnat si trimis la banca este notat numarul parcarii 3.

O sa fie problema in momentul in care doresc sa mii se schimbe nr parcarii la notar s-au la banca?
Cel mai recent răspuns: TataVostru , utilizator 11:28, 9 Aprilie 2020
Dumneavoastra nu cumparati un loc de parcare ci cumparati cota de 1/60 din dreptul de proprietate asupra unui teren compus din 60 de locuri de parcare ceea ce inseamna ca din punct de vedere legal nu sunteti proprietarul exclusiv al locului de parcare mentionat in contract ci stapaniti intregul teren impreuna cu restul coproprietarilor - fapt care poate duce la litigii ulterioare cu ceilalti coproprietari privind modul de folosinta al parcarilor. Dezvoltatorul a facut o economie nedezmembrand terenul in 60 de loturi ci vanzand cote indivize. Mentionarea numarului locului de parcare in contract are doar rolul de a va crea impresia ca aveti locul dvs de parcare cand de fapt nu este asa, puteti cere informatii suplimentare notarului public in aceasta privinta. Asta e partea proasta. Partea buna este ca, teoretic, nu conteaza sau nu ar trebui sa conteze numarul locului de parcare pentru ca, in fond, dumneavoastra dobanditi tot aceeasi cota de 1/60 din dreptul de proprietate al terenului.
Inteleg ca nu sunt proprietar exclusiv, e o cota parte 1/60, Dar In CF la ceilalti proprietari e trecut nr. Apartamentului si numarul parcarii aferente.

Parcarea este numerotata si pe schita.

Sper sa nu fie problema la banca schimband numarul, am anuntat la banca astept raspunsul lor.

Multumesc.


Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
TataVostru, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cotă-parte dintr-un teren: se poate emite cf individual pe partea detinuta? Aurifex Aurifex Buna ziua, Am cumparat recent un apartament care avea inclus in pret si locul de parcare. Lotul de teren aferent parcarii este de 70mp si contine cinci ... (vezi toată discuția)
Hotarari in cadrul adunarii generale in functie de cpi Marius.123 Marius.123 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti raspunzand la urmatoarele intrebari : 1. pentru adoptarea unei hotarari in cadrul adunarii generale votul unui proprietar ... (vezi toată discuția)
Spațiul de parcări din subsolul blocului e doar pentru o parte din locatari. cine va suporta cheltuielile pentru această suprafață utilă? okdaniok okdaniok Buna ziua. O intrebare, care pentru unii poate insemna o banalitate iar pt altii este o dilema. Voi expune simplu urmatorul caz, in care imobilul este nou ... (vezi toată discuția)