avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu medical

Buna ziua!
Un angajat lucreaza la o societate 3 ani pana la data de 12 octombrie 2019.
In data de 15 octombrie 2019 se anagajeaza la o alta societate.
Din nefericire se imbolnaveste si in perioada 6.04-15.04.2020 intra in concediul medical.
Pentru eliberarea concediului preda medicului de familie adeverinta de la fostul anagajator din care reiese ca nu a avut concediu medical in ultimile 12/24 de luni, alaturi de adeverinta eliberata de noul angajator.
Noul angajator ii solicita acea adeverinta (de la fostul anagajator) in original,desi a primit o copie dupa acel act.
Din cate stiu eu nu are dreptul la aceasta solicitare deoarece angajatul oricum are 6 luni lucrate la noul angajator chiar daca in luna octombrie are doar 13 zile lucrate. iar acel act este folositor eventual la CAS.
Intrebarea mea este daca are dreptul legal sa solicite acea adeverinta in original.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: jurist2020 , utilizator 10:43, 10 Aprilie 2020
Da, are dreptul să o solicite în original fiindcă nu are minim 6 luni lucrate în noua firmă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical Rita1980 Rita1980 Sunt angajat cu 6 ore la o firma si am un copil de 8 luni, copilul are probleme de sanatatea si patronul spune ca nu pot lua concediul medical. Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Recuperare fnuass - salariat part-time herminav herminav Buna ziua! Am urmatoarea speta: - salariat angajat 2 h/zi (din februarie 2018), functia de baza la alta societate. - in luna noiembrie 2019 mi-a adus ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție fără concediu de creștere copil? Anamaria L. Anamaria L. Bună ziua, am și eu o întrebare legata de o problema cu care ma confrunt. Am născut pe data de 28 martie 2017 și în acel moment nu eram angajata, am ... (vezi toată discuția)