avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Buna ziua, numele meu este Dragos si am o intrebare, daca ma puteti ajuta.. Astazi, permisul meu a fost suspendat pt 90 zile si as dorii sa fac contestatie, am inteles ca pot cere un certificat de grefa? iar cu acesta ma pot prezenta la politie si sa ridic permisul?Astept raspuns, va rog..precizez ca sunt sofer de tir si am nevoie de permis ca de aer.. Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:59, 14 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Da, puteti formula Plangere contraventionala impotriva Procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei pe care sa o inregistrati la Judecatorie insotita de o taxa judiciara de timbru de 20 Lei, copie a procesului verbal si orice alte probe pe care le apreciati necesare.
Plangerea si actele anexate trebuie depuse in trei exemplare (un exemplar pentru instanta, un exemplar pentru IPJ si un exemplar pentru Dvs.).
In aceeasi zi, dupa ce aflati numarul de dosar, sa aveti pregatita si o cerere pe care sa o inregistrati la dosar si sa solicitati eliberarea unui Certificat de grefa insotit, de asemenea, de o taxa judiciara de timbru de 1 Leu.
Intrebati la Registratura cand trebuie sa ridicati Certificatul de grefa (este posibil sa il poata elibera in aceeasi zi) si ulterior mergeti la IPJ.
Daca aveti nevoie de lamuriri suplimentare, nu ezitati sa ne contactati.
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2020
Carmen Matei, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Nu cred că mai este aşa de simplu având în vedere situația...

av. Carmen Matei a scris:

Buna ziua,
Da, puteti formula Plangere contraventionala impotriva Procesului verbal de constatare si sanctionare a contraventiei pe care sa o inregistrati la Judecatorie insotita de o taxa judiciara de timbru de 20 Lei, copie a procesului verbal si orice alte probe pe care le apreciati necesare.
Plangerea si actele anexate trebuie depuse in trei exemplare (un exemplar pentru instanta, un exemplar pentru IPJ si un exemplar pentru Dvs.).
In aceeasi zi, dupa ce aflati numarul de dosar, sa aveti pregatita si o cerere pe care sa o inregistrati la dosar si sa solicitati eliberarea unui Certificat de grefa insotit, de asemenea, de o taxa judiciara de timbru de 1 Leu.
Intrebati la Registratura cand trebuie sa ridicati Certificatul de grefa (este posibil sa il poata elibera in aceeasi zi) si ulterior mergeti la IPJ.

eugenoctavian1968 a scris:

Nu cred că mai este aşa de simplu având în vedere situația...

av. Carmen Matei a scris:

Buna ziua,

Ordinea desfăsurării demersurilor este corectă, dar realizarea lor în timp va fi mai greoaie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere plangere... monalisaalina monalisaalina Buna ziua,am rugamintea sa imi spuneti in momentul depunerii unei plangeri la judecatorie impotriva unui proces verbal nu ar fi trebuit sa imi de-a ceva la ... (vezi toată discuția)
Certificat de grefa calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa depun si eu o plangere ptr o contraventie rutiera la Jud Găesti. Si imi trebuie un certificat de grefa ca sa ma duc sa iau permisul de ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal pentru amenda contraventional pt alcoolemie de 0,03 la suta.merita? Iuliu77 Iuliu77 Buna seara! As avea nevoie de ajutor.In data de azi in timpul manevrei de mers inapoi am lovit un autoturism pe care-l nu am observat in retrovizor.(conform ... (vezi toată discuția)