avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Firma de recuperare kruk
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Firma de recuperare kruk

Bună seara, am primit un telefon de la kruk o firmă de recuperare datori, care pretind că în aprilie 2006 am avut un abonament la fostul cosmote cu o datorie de aproximativ 15100 lei si ca trebui să o plătesc problema este ca eu nu am incheiat cu cosmote nici un contract de abonament am unul singur la digi si ala de maxim 6 sau 7 ani care îl am si in ziua de azi si mi-l plătesc ce pot face eu acum si de ce abia acum daca imi spun e treaba asta dupa 14 ani si daca era adevarat de ce nu ma căutat sau sa imi t timita somați in perioada aceea atunci puteam face o plângere puteti sa ma ajutati cu o informatie ce pot face. Scuze pentru greselile de ortografie abia vad tastatura pe telefon
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:42, 11 Aprilie 2020
Buna seara, daca stiti sigur ca nu ati avut nicio relatie comerciala cu Cosmote puteti sta linistit deoarece este posibil sa fie o confuzie de nume. Daca vreti sa fiti total linistit, solicitati-le sa va comunice facturile emise pe numele dumneavoastra si pe care le reclama, precum si dovada ca de la data emiterii ultimei facturi ati fost somat sa le platiti macar odata in urmatorii trei ani. Dupa trei ani datoria se prescrie daca creditorul nu face demersuri pentru a o recupera. In plus in luna iulie 2005 s-a facut denominarea Leului si prin urmare daca vi se solicita suma de 15100 lei acestia ar reprezenta 151 000 000 lei vechi, datorie pe care este putin probabil sa o fi acumulat la telefonie intr-un singur an 2005 - 2006 fara sa vi se fi suspendat serviciile si sa nu fi fost urmarit atunci pentru recuperare. Daca vor continua, solicitati sa va someze in scris si cu inscrisul depuneti o plangere la ANPC. Daca nu vi se comunica nimic scris este posibil sa fie o inselatorie.
Nu ii luati in seama, probabil niste infractori v-au sunat, de regula , notificarile vin in scris.. Daca va mai suna, spuneti-le sa va actioneze in judecata, altfel daca va mai suna, veti face plangere la politie.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator
Sa nu achitati niciun leu - in primul rand. In al doilea rand, daca spuneti ca nu ati incheiat niciun abonament, puteti formula o plangere penala pentru a se cerceta situatia.

Sfatul meu: mai bine asteptati sa va actioneze in instanta si invocati prescriptia dreptului material la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Presiuni firma recuperari creante pentru un abonament telefon yo85 yo85 Buna ziua. In 2009 am facut 2 abonamente la Cosmote. Cu 3 luni inainte sa imi expide perioada contractuala nu am mai platit acele abonamente( au fost facute pe ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu un contract de abonament cosmote neplatit AndreeaIancu23 AndreeaIancu23 Buna ziua, am facut un abonament la cosmote in urma cu jumatate de an pe numele meu dar pentru un prieten, iar acesta dupa 1 luna a refuzat sa mai plateasca ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie kruk Maryan1990 Maryan1990 Bună ziua! Acum 5 ani de zile am avut 2 abonamente la orange pe care nu le am mai achitat. Datoria a fost vândută la Kruk iar acest Kruk ma tot somat prin ... (vezi toată discuția)