Ma aflu în șomaj tehnic conform ordonanței militare 3. Angajatorul ma solicita la munca 2 zile pe săptămână. Este legala acțiunea lui? Ce probleme pot avea? Va mulțumesc
Asta înseamnă că în cele 2 zile pe săptămână veți fi plătit 100%, iar în restul zilelor în care stați în concediu 75%. Dumneavoastră nu puteți avea nicio problemă, doar să verificați dacă zilele lucrate sunt astfel înregistrate în REVISAL (să-i solicitați angajatorului un extras al acestuia). În ceea ce privește legalitatea, codul muncii prevede fie reducerea duratei de muncă de la 5 zile la 4 zile pe săptămână, fie ca o perioadă de timp (determinată) salariatul să fie în șomaj tehnic. Ce scrie în decizia pe care ați primit-o?
Nu am primit nici un fel de decizie. Am semnat toți angajații un tabel care urma sa fie depus la ITM. Și ni s a comunicat ca ne aflam în șomaj tehnic începând cu data de 30 Martie. De atunci am fost solicitat sa vin la lucru 2 zile pe săptămână. Am înțeles ca pe perioada șomajului tehnic CIM este suspendat. Eu la deplasările la munca prezint când sunt oprit adeverință de la angajator și declarația pe propria răspundere. Am înțeles ca nu este legal acest lucru. Nici nu știu cum voi fi retribuit. Am întrebat și angajatorul mi a spus ca pe lângă somaj o sa încerce sa ma dea ceva bani. De aici starea mea confuza. Va mulțumesc
Ati inteles corect .... primirea la munca a unuia sau a mai multor salariati in perioada in care acesta/acestia are/au contractul individual de munca suspendat,este sanctionata cu amenda de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata, fara a depasi valoarea cumulata de 200.000.
Șomaj
Celfar
Bună ziua, dacă în perioada 16-31 martie am fost în șomaj tehnic,, în mai angajatorul o sa depună din nou documentele ptr a prelungi șomajul tehnic ... (vezi toată discuția)