avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Garanție autoturism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Garanție autoturism

Bună ziua. Am un autoturism în garanție pentru care a trebuit să înlocuiesc pe cheltuiala proprie (dealer-ul a refuzat acordarea garanției) kitul de ambreiaj și volantul.
Nota tehnică emisă de service precizează:
„-in urma demontarii ambreiajului s-a constatat o uzura pronuntata a discului de ambreiaj,evidentiata prin carbonizarea materialului de pe discul de ambreiaj, calirea materialului placii de presiune (albastrirea materialului), calirea materialului volantului;
-In urma diagnozei efectuate la autoturismul dumneavoastra, tehnicianul de service nu a identificat un defect de fabricatie ce poate fi decontat in termenul de garantie al autoturismului”

Întrebarea mea este dacă în instanță aș avea șanse să câștig un proces intentat dealer-ului având în vedere faptul că certificatul de garanție nu precizează că vreuna dintre piesele menționate de service e exclusă de la garanție ca urmare a uzurii normale (apare doar termenul ”discurile de ambreaj” dar e e scris greșit).
Paragraful menționat din certificatul de garanție e următorul:
”Aceasta garantie nu se aplica si nu include urmatoarele:
Uzura normala a echipamentelor autovehicolului incluzind si : filtrele, bujiile, injectoare, becurii, sigurante, discurile de ambreaj, placutele de frana, lamele stergatoarelor de geamuri, anvelope, amortizoare, componente de suspensie si directie, etc .... Acestea se schimba numai in cazurile in care se constata ca defectiunea are la baza un defect de fabricatie sau defect de material. Uzurile clar recunoscute sunt excluse de la garantie.”
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: vasile.g , utilizator 18:12, 13 Aprilie 2020
mentionarea ambreiajului ca si componenta consumabila mi se pare clara. vreti sa contestati fiindca e scris "ambreaj"? sa fim seriosi,
Sunt foarte serios. Nu am gasit vreo mentiune ca volantul ar fi consumabil. Ati gasit dvs.?
Nu am inteles remarca dvs. Vi se pare ca sunt neserios? O firma ca Porsche nu isi permite decat un jurist agramat, in schimb i se pare normal sa imi ia 3000 de euro in perioada de garantie? Care e problema cu ambreaj? Exista in limba romana? Daca agramatul nu e in stare sa scrie un paragraf in limba romana (a se vedea cum e scris paragraful respectiv) sunt eu obligat sa iau DEX-ul sa vad ce a vrut sa zica? Ce sunt alea "becurii"? Bucurii, becuri?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantie automobil mirafarm mirafarm Buna ziua, Vă scriu in ideea ca cineva ma poate indruma in rezolvarea urmatoarei probleme: In luna februarie 2012 am achizitionat un autoturism de teren in ... (vezi toată discuția)
Refuz înlocuire piesă conf. garanției Sara ktkt Sara ktkt Ce pot face în situația următoare? Autoturism Saab 93, anul trecut, in vară, am înlocuit kit ambreaj, volanta si alte piese (total factură 6.500 lei). ... (vezi toată discuția)