avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indice corectie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indice corectie

In perioada 2007_2016 am fost in pensie de invaliditate gr 3 ,din 2016 am trecut la limita de vârstă ,beneficiez de recalculare și care este indicele de corecție? Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: psorinp , utilizator 12:14, 13 Aprilie 2020
Da beneficiati incepand cu data de 10,02,2020 , indicele de corectie este de 1,09 aferent anului 2016 cand ati trecut la pensia de varsta.
Buna ziua
Cam in aceesi situatie sunt si eu ca d -l / d -na pavaluk cu deosebirea ca respectiva perioada a fost intre 2009 - 2016 si ca am avut un proces in instanta cu Casa de pensii pentru ca nu a luat in calcul " si alte drepturi pe care l am castigat .
Intrbarea pe care o pun , .este daca am sa beneficiez de recalculare in urma acestei decizii a C.C. si care ar fii indicele de corectie
Mentionez faptul ca pa decizie nu apare acel indice de corectie , sau poate nu trebuie .
Va multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veți beneficia la fel cu recalculare din data de 10.02.2020 cu aplicare indice de corecție aferent anului de pensionare de vârstă adică 1.09
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2020
psorinp, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)
De ce nu am primit indicele de corecție din anul 2020(sa recalculat pensia anticipată parțială la care am renuntat fiind prea mica)din 2016 .pot introduce in instanta aceasta situatie? Gae Nicolae Gae Nicolae Am avut o încercare de a ieși la pensie 1n 2016,am primit decizia de pensie anticipată calculată cu indice de corecție de 1,09 si diminuata(fiind prea ... (vezi toată discuția)
Modificare indice corectie Dragut Baluta Dragut Baluta Buna ziua. Ma numesc Dragut Baluta. Nascuta 09.06.1957 M-am pensionat anticipat 01.07.2016. Decizia 309990 din 01.07.2016. Indicele de corectie aplicat la acea ... (vezi toată discuția)