avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de folosinta curte comuna condominiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de folosinta curte comuna condominiu

Buna ziua. Locuiesc intr-un condominiu cu demisol + parter + 4 etaje si o curte interioara, comuna, cu latime de aprox 2 m si lungime pe toata lungimea condominiului, aprox 25 m, Curtea interioara este imprejmuita cu gard pe trei laturi si o latura fiind condominiu. Accesul in curte se face printr-o usa direct din casa scarilor, la parter. Problema mea deriva din faptul ca proprietarii apartamentelor de la demisol au incuiat usa de acces in curte motivand prin art 615 din Noul Cod Civil ca trebuie sa li se asigure 2 m in dreptul ferestrelor. In acelas timp spun ca din curte se vede in apartamentele lor si sunt lipsiti de intimitate. Drept urmare aceasta curte comuna (specificata clar in cotractul de VC cu cota indiviza de 8 % in cazul meu si cu diverse cote pentru ceilalti proprietari) este de fapt in folosinta doar pentru 4 proprietari. Acestia si-au scos sezlongurile si isi beau cafea afara, citesc o carte usuca hainele, etc. Doresc sa stiu daca este asa cum spun ei sau pot intra in curte fara probleme ca m-ar da in judecata pe motiv ca m-am uitat la ei in apartament, eu fiind acolo pentru a lua aer curat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:57, 12 Aprilie 2020
curtea e comuna, puteti intra in ea fara probleme. Vecinii interpreteaza gresit acel articol.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburare de posesie? suzanatrandafirescu suzanatrandafirescu Buna ziua. Locuiesc intr-o vila formata din 4 apartamente si spatiile comune aferente. Casa a fost nationalizata iar in anul 1997 am trecut de la statutul de ... (vezi toată discuția)
Care este procedura de stingere a dreptului de trecere acordat unui lot care avea deschidere la drum public RusRIM RusRIM Buna ziua, Locuiesc intr-un imobil P+5 edificat in anul 2016 pe un teren cu 2 deschideri stradale pe care se afla casa batraneasca a proprietarului care a ... (vezi toată discuția)
Act aditional cu icral, s-a omis podul ceapfa ceapfa Buna ziua, Am achizitionat un apartament la etajul 1 intr-un imobil p+1 si curte, care a fost initial dobandit de la ICRAL in 1995 prin contract de VC. ... (vezi toată discuția)